Opel Astra: Tikken van motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: X16XEL - 1.6-16v

Hoi, heb dus een Astra-G 1.6-16v en nu heb ik als ik zeg maar als ik in de 2e of 3e versnelling rijdt en lekker zo'n 50km/uur rijdt het toerental ligt dan rondt de 2300rpm een tikkend geluid in de motor, klinkt vrij dof, niet zo scherp als een klepstoter zegmaar.. als je doortrekt hoor je niks meer en als je gaspedaal los laat hoor je het ook niet. je hoort het dus zeg maar het meest als je in de stad of door de polders tourt met een gangetje van 40 a 50km/uur. zouden dat de drijfstang lagers kunnen zijn??? Distributieriem is gecontroleerd en de spanner daarvan ook, is allemaal in orde. en de Multiriemspanner is eveneens in orde. Ben al van 5w30 olie (dit deden ze erin bij de opeldealer) naar 10w40 gegaan. maar maakte niets uit. Moet er wel bij zeggen dat de auto al 218000km heeft gereden. maar voor de rest rijdt hij perfect en ziet hij er echt goed uit. en de motor draait stationair ook nog erg netjes en geruisloos. Nou heeft er iemand nog ideeen voor me.????

groet vince

vincep

Geplaatst door vincep (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vincep (0), 15 jaar geleden

Hoi, vandaag ff de drijfstanglagers vernieuwd, en het tikken is weg. Dus voor degene die de klacht herkende maar niet de oplossing wisten. bijdeze een oplossing. Was een makkelijk werkie, ff voorpijp los,carterpan eraf en dan lagerkappen loshalen. ging prima... voor meer info mag je altijd ff mailen.
groet vince

cdk (0), 15 jaar geleden

drijfstanglagers, of heb je het over krukaslagers?

vincep (0), 15 jaar geleden

Ik geloof dat ik Drijfstanglagers schreef, toch. maar geef nieh het waren de schaaltjes die in de drijfstangen zitten die dan vervolgens om de krukas heen vastzit.......
Heb je ook dat probleem dan????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.