Opel Omega: toerental

Bouwjaar: 1995

Mijn Omega B, x20xev autom. heeft een sterk wisselend toerental
Bij Koud weer +/- 0 graden. Koudestart is normaal, is de motor echter warm heb ik een stationair toerental in stand D van 900 toeren en in N 1500 toeren ( stabiel).
Bij warmer weer +/- 10 graden is na een normale start het toerental bij warme motor wisselend tussen de 400 en 800 toeren is onstabiel en slaat regelmatig af.
Ook komt het regelmatig voor dat tijdens het rijden, zo lijkt het, de ontsteking even hapert waarna het dan weer een poosje goed gaat.
Er brandt geen storingslampje.
Vervangen is de krukassensor na een storing waar wel het storingslampje voor brandde.

roswell

Geplaatst door roswell (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

prof (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat vaak voorkomt is het vervuilen van het gasklephuis
reinig deze goed

wat je ook moet kontroleren of de caterventilatie aansluiting op gasklephuis open is (dunste slang)deze aan sluiting heeft een gecalibreedde opening zorg ervoor dat deze goed open is

reinig ook de stationiartoerenrtal regeling(lfr)en kijk ook op de kopsekant(rond) of er een x op staat zoniet moet je hem vervangen

het probleem zal nu wel over zijn als je dit hebt gedaan

Succes

roswell (0), 18 jaar geleden

Door een rug probleempje even wat geduurd maar gisteren de klus geklaard. Het gasklephuis (erg vies) en de LFR schoongemaakt. De banjobout zat helemaal dichten kon ik niet doorprikken. Ik heb deze met een boortje (2mm) uitgeboord. Na montage liep de motor als een oude diesel, heb de lfr vervangen door een nieuwe. De motor loopt nu weer als een zonnetje. goed advies, bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.