Opel Zafira: traction control

Bouwjaar: 1999

Wij hebben een Zafira x1.8xe van oct. 1999 binnen staan.
het traction control lampje gaat bij 'tijd en wijle' zo'n een keer in de 2 weeken branden onder het rijden.( Het gaat weer uit indien je de motor uitzet) De motor gaat dan inhouden, dus de tractie gaat dan werken.Als je het systeem test met optrekken over een hoop zand gaat het lampje aan en uit, dus het systeem werkt wel naar behoren. Met uitlezen komt er een storing met nummer C 0241. dit zegt m.i. iets over torque controle. maar verder zegt mij dit niets. Is er iemand die hier iets over kan vertellen of een oplossing weet ??

ries9788

Geplaatst door ries9788 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk is het motorstuurapparaat defect. komt helaas vaker voor.

ries9788 (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi opeltje. maar waarom geeft hij dan geen "p" code in het stuurapparaat?? overigens er staan helmaal geen code's in het m.m. stuurapparaat alleen bij het traction controle/abs gedeelte.
met vr. groet ries.

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

het abs/tc stuurapparaat geeft het uitschakelen van vermogen door aan het motorstuurapparaat. als deze het vermogen niet goed afregeld geeft hij dtc c0241 in het abc/tc stuurapparaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.