Opel Zafira: Trekhaak en storing

Bouwjaar: 2003

Ik heb een trekhaak onder mijn Zafira van okt. 2003 gehangen. Geen enkel probleem.

De electriciteit aansluiten was een groter probleem. Na het aftakken van de stroom bij de achterlichten, wat volgens Opeltje zou moeten kunnen, bleef het controlelampje van het airbagsysteem branden. Rondgebeld en men wist te vertellen dat bij Zafira's vanaf zomer 2003 uitsluitend met stekkertjes mocht worden gewerkt. Dus alles weer verwijderd. Echter controlelampje van het airbagsysteem blijft branden. Ook nadat de accu 10 minuten los was geweest.

En nu? Wie weet raad?

Christ

Christ

Geplaatst door Christ (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

dit heeft niets met de trekhaak te maken...als je heb tenminste niet op het airbag systeem hebt aangesloten. je moet hem even uit laten lezen.

Stef11076 (0), 19 jaar geleden

Ik heb weliswaar een Vectra maar heb dit ook eens gehad bij iets totaal anders. Na het starten met behulp van startkabels bleef het airbag lampje branden.
De dealer heeft het gewoon moeten ressetten en klaar.

Christ (0), 19 jaar geleden

De oplossing was inderdaad het laten uitlezen. Hierbij heeft men e.e.a. gereset. Nu is alles weer normaal. Inmiddels trekhaak ook aangesloten met een setje van Brink, waarmee er stekkers tussen de originele bedrading komen en een extra unit voor de checkcontrol.

Grootste probleem was constante stroom krijgen op de aansluiting voor de stekkerbus rechtsachter in de kofferruimte. Daarvoor moet het zekeringkastje worden verwijderd en dan daarachter onder het dashboard moet een relais worden bijgestoken.

Groeten,
Christ

Stef11076 (0), 19 jaar geleden

FIjn dat je het voor mekaar hebt gekregen. Ikzelf denk momenteel aan het plaatsen van een trekhaak op mijn Vectra break en heb al wat rond gelezen op deze site voor info. Wat me echter niet duidelijk is is waarom mijn zonodig constante stroom wil. Kan jij hiermee helpen? Ik zoek ook een afneembare trekhaak die zo weinig mogelijk zichtbaar is. Weet jij toevallig of Bosal hiervoor beter scoort dan Brinks?
groeten,
Stef

Christ (0), 19 jaar geleden

Ik neem aan dat je bedoelt waarom een trekhaak eigenlijk constante stroom nodig heeft??

Constante stroom heb je nodig als je er een caravan achter hangt. Enerzijds om de koelkast van stroom te voorzien. Deze draad loopt via een relais in de auto zodat er alleen stroom is wanneer de dynamo stroom levert. Een tweede draad met constante stroom heb je nodig om de verlichting binnen in de caravan te laten branden, als je onderweg in je caravan wilt zijn. Ook het waterpompje e.d. werken dan. Deze stroomdraad komt (met een zekering ertussen)rechtstreeks van de accu. Hoe dit allemaal op de stekker moet worden aangesloten kun je goed nalezen op www.caravanhandboek.nl

Christ

Stef11076 (0), 19 jaar geleden

Hartelijk dank, ga voorlopig geen caravan trekken maar toch handig dat ik nu weet waarom.
groeten
stef

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij elke 7 polige stekkeraansluiting werd 1 aansluiting niet gebruikt voor de standaard aanhangerverlichting. Deze aansluiting wordt dan vaak gebruikt om een constante stroom op de aanhanger/caravan te krijgen. Sinds 1 januari 2005 is het echter verplicht om een mistlamp op elke aanhanger te hebben. De politie gedoogt nog wel tot juni 2006. Je zult dus bij een 7 polige stekker de mistlamp op de overgebleven pool moeten zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.