Opel zafira b: trillen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 140 pk

Ik heb een Zafira B 1.8
Het volgende probleem doet zich voor. De auto trilt tussen de 70 en 80 km/h.
Je voelt dit hoofdzakelijk in de stoelen/bodemplaat.
Bij de Opel dealer in Gouda waar ik werkzaam ben als receptionist hebben ze al michelin banden gemonteerd en het is hiermee wel minder geworden.
Wij hebben het idee dat de carrosserie te slap is waardoor de bodemplaat gaat
resoneren/trillen.
Wie herkent dit probleem en kan mij verder helpen.

spruit

Geplaatst door spruit (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (135) PRO, 17 jaar geleden

Heeft men ook de achterbanden gecheckt? Trillen in stoelen duidt op onbalans in de achterbanden/wielen.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Met Zafira uit 2000 en inmiddels 150.000km sinds laatse jaar ook licht trillen van carosserie bij circa 70km. Altijd Michelin er onder gehad. Is ook in de loop der tijd ontstaan. Banden voor zijn zojuist vervangen door winterbanden (Michelin Pilot A2) maar trillen blijft. Ik verdenk de aandrijfassen maar komend weekend zet ik ook de winter-achterbanden er op. Benieuwd of het trillen dan over is.

wil (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi spruit,het lijkt op het zelfde probleem als ik met zafira gehad heb,maar deze trilde ook bij optrekken weet niet of dat bij jouw ook voelbaar is?dit was mijn oplossing...,bij deze auto heb ik de koppeling gedemonteerd en toen bleek het vliegwiel stuk te zijn is zogezegd dubbel vliegwiel en daarvan is de buitenste ring los en daarom in onbalans wat de trilling veroorzaakt...is ff sleutelen maar de moeite waard om het daar te gaan zoeken..hoor het graag van je hoe het afloopt...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.