Opel Astra: tweedehands wiellager (naaf)

Bouwjaar: 1996

Hallo,
moet mijn achterwiellager (incl abs) laten vervangen. Kosten ruim ¤400 (bij merkdealer). Nu zit ik te denken om een 2e hands te kopen bij een demontagebedrijf. Klinkt misschien raar, maar mijn andere 3 lagers zijn toch ook al 10 jaar oud en daar rijd ik ook gewoon mee rond, was mijn - wellicht iets te simpele (?) redenatie.
1. is dat verstandig (2e hands)
2. is het zelf te doen (als je een beetje handig bent)
3. ligt het aan mij of komt dit nogal eens voor bij de astra?

bedankt!

dizzel

Geplaatst door dizzel (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

roykejanssen (0), 18 jaar geleden

ligt eraan wat ie 2e hands kost, als ie dan evengoed incl arbeid 300-350 euro kost -zal ook wel niet- kun je beter een nieuwe kopen en bij de garage op de hoek laten doen. Het ligt ook aan de kmstand en toestand van de auto. Is gewoon een verstandige afweging die je maakt. Of dit zelf te doen is weet ik niet.

mb-man (0) PRO, 18 jaar geleden

heeft dit model acher trommels of schijven ??

dizzel (0), 18 jaar geleden

hallo
bedankt voor de tips. Uiteindelijk heb ik besloten om een nieuw lager te kopen. Voordat ik dat verwisseld had, kwam mijn auto echter zonder opmerkingen door de APK (bij hetzelfde keuringsstation dat eerder gezegd had dat het lager kapot was). Kortom: tijd voor een second opinion. Conclusie: lager is prima! Het nieuwe lager teruggebracht, geen probleem, maar wel belachelijk dat eerder een totaal onterechte diagnose was gesteld! Heeft me een hoop energie en zorgen opgeleverd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.