Opel Zafira: Uitgevallen centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 xe

Wie helpt mij met het volgende probleem. Vorige week reageerde plotseling linksachter de deur niet meer op de centrale deurvergendeling. Ik heb deurpaneel verwijderd en een ander slot op de multistekker aangesloten. Deze werkte ook niet. Na wat met de sleutel herhaaldelijk open en dicht te hebben gedaan doet het cv-systeem het helemaal niet meer. Zowel op afstandsbediening als met de sleutel in bestuurdersdeur reageert het cv systeem niet meer. Wt heb ik gecheckt; de bedrading tussen auto en deur LA, is niet beschadigd. Zekering is goed. Opnieuw geprobeert de sleutel te synchroniseren in contactslot. Helpt niet.

In de haynes manual las ik dat het cv-systeem ook een diagnose stekkertje heeft heeft iemand wel eens het cv-systeem wel eens uitgelezen via dit stekkertje

Ik overweeg nu om een tijdje een accupool los te halen van de auto. Zou dat kunnen helpen of iemand anders nog suggesties

bvd

leen6475

Geplaatst door leen6475 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

marco_astra (0), 17 jaar geleden

accu pool los trekken geeft meestal meer problemen,sleutel werkt dan soms niet meer.dit zelf al mee gemaakt.
bij mij heeft opel het systeem gereset.

downforthecause (0) PRO, 17 jaar geleden

Weet je zeker dat je bedrading goed is? heb je de kabelboom zo ver als mogelijk bekeken?? soms wil het kapotte deel een stuk je verder in de B stijl zitten!

enne als je snel achter elkaar de CV gebruikt is hij daarna in de war... duurt even voor je hem weer kan gebruiken...check ook even je batery in je afst.bediening op je sleutel of deze a. nog goed is b. het houdertje van de batery nog vast zit op de printplaat...c.in de auto zitten, deuren dicht contact aan, Afst. bediening een aantal keren bedienen tot de deuren dicht en open gaan..

Controleer ook even of als je de LA deur open of dicht doet dat je binnenverlichting aan en uit gaat...

Succes





En meet of je spanning krijgt op je slot en of het ook rond de 12V is wat je krijgt...

leen6475 (0), 17 jaar geleden

Heren, bedankt voor het meedenken. Ben toch nog alle punten die ik eerder gecheckt had opnieuw nagelopen.
Op de eerste plaats bleek toch de cv zekering gesprongen te zijn alleen was dit zeer slecht waarneembaar. Nadat ik deze vervangen had kwam weer leven in het systeem. Alles deed het weer behalve la, waar de problemen begonnen. Ik heb toen de rubber mantel van de kabelboom tussen deur en auto zo ver mogelijk opgestroopt en werd het probleem zichtbaar. Twee bijna doorgesneden en 1 helemaal doorgesneden draden. Deze weer aan elkaar gesoldeerd en geisoleerd met tape en daarna de boom nog verder ingetaped. Probleem opgelost. Erg blij en een beetje trots dat alles weer opgelost is. Blijft toch vreemd dat zo'n verbinding bij relatief jonge auto kapot gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.