Opel Combo: Uitlaatgascontrole Opel Combo

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Vorige week ging het lampje "uitlaatgascontrole" branden en ben ik naar de garage gegaan. Gevolg:
waterpomp, distributieriem, ...., uitlaatpot midden en achteraan, een heleboel pakkingen e.d. vervangen. Kostprijs all in om en bij de 1500 euro. (wel inclusief groot nazicht)

Nog geen 4 dagen later brand het lampje opnieuw. Terug naar garage en de bougies moesten vervangen worden, deze waren kompleet op zeiden ze. Kostprijs 78 euro. Na lange discusies moest ik het niet betalen want eerder zeiden ze dat deze reeds vervangen waren. In elk geval, het lampje brandde niet meer dus ik veel euro'kes lichter maar blij dat de auto terug in orde was. Vandaag, dus weeral 2 dagen later, brand het lampje opnieuw en knippert soms. De motor draaid ook niet zuiver. Deze schokt en het rijden is veel slechter. Hij trekt niet meer op. ik heb al enkele malen herstart enzo maar steeds hetzelfde.

Hebben jullie hier ervaring mee of wat raden jullie aan. Ik heb hoe langer hoe minder vertrouwen in garagisten, sorry voor diegene die het wel goed menen. In het verleden heb ik nog al zulke dingen meegemaakt.
ps: km stand ong 219.200km

groetjes en alvast bedankt.

problemen

Geplaatst door problemen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Knipperende lamp betekent dat er minstens 1 cylinder af en toe (of constant) uitvalt en dat deze storing de katalysator kan vernielen.
Kan een bobine zijn, een injector of zelfs een mechanisch probleem.
Wordt weer zoeken ben ik bang.

johan1979 (0), 13 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook gehad, weliswaar bij een diesel, enkele weken mee rondgereden en toen ging bij toeval de dynamo kapot.... Deze is vervangen en sindsdien is het lampje ook uit. Dus of iemand heeft dat lampje uit mijn dashboard gehaald of het was een probleem ivm met een verminderde spanning oid. Als ik jou was zou ik iig gewoon voor de grap eens de spanning bij draaiende motor meten, je weet immers nooit;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.