Opel VECTRA-C-CC: Vecta C benzineverbruik, moeilijke start soms.

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z22SE, Motorinhoud (cc): 2198, Vermogen (kw): 108

Beste leden,

Ik ben sinds januari eigenaar van een opel vectra C uit 2003, 2.2 benzine motor 16v GTS. Ik heb altijd een diesel gereden dus dit is mijn eerste benzine auto.

- Wat me opgevallen is, is hetvolgende. Ik heb soms dat de auto moeilijk start, duurt wat langer dat die aanslaat, normaal gesproken doet hij dit meteen. Dit komt nou niet heel vaak voor, maar je krijgt wel vraagtekens, ik had het gisteren 2 keer achter elkaar. Maakt niet uit of de motor nou koud of warm is.

- Het benzineverbruik, nou had ik gehoord dat opel wel zuipt, maar zoveel wil ik ook niet geloven. Ik heb met een volle tank ongeveer 550km gereden met normale gebruik van mn rechtervoet. Ik heb nog niets gedaan aan de auto qwa onderhoud, uitlezen. Ik dacht ik klop eerst hier even misschien dat ik zelf wat kan doen of dat er ervaringen zijn.

- Voor een 2.2 vindt ik best dat deze traag optrekt, hij komt moeilijk op gang bij een stoplicht, op de autosnelweg doet 2.2 wel zn werk. Nogmaals ik had voorheen een diesel met turbo, misschien dat het aan mij ligt maar goed..

Sorry voor de lange tekst.
Avast bedankt, mvg

Abidin

Geplaatst door Abidin (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Het verbruik is eigenlijk niet in te schatten met de opmerking "op een volle tank".
Het gaat erom hoeveel liter je moest tanken na die 550km. Was dat 50 liter dan zit je op het gemiddelde verbruik.
Was het 60 liter (tank bijna compleet leeg) dan is het wel wat veel.

Abidin (0), 6 jaar geleden

Ik had ongeveer 57 liter getankt. Maar wel met een normale snelheid en gecombineerd (stad en snelweg), niet vlot gereden

Piet8976 (0), 6 jaar geleden

Ik heb dezelfde auto vectra GTS 2,2 automaat
Rijdt 1 op 13,5 op snelweg 110/130 met warme motor, harde banden en vanaf +5C een isolatie plaat voor de radiator omdat de automaatbak gekoeld wordt door de radiator .
In de stad met koude motor 1 op 9
Slecht starten en soms niet aanslaan starter was slecht start relais (20A ?)in relaiskast.
Storingen uit laten lezen! (Doe ik zelf)

Succes, Piet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.