Opel Vectra-b: Vectra 1997] Vectra-b X2.0XEV Motor dood en slecht starten

Bouwjaar: 1997

Willem Oudshoorn,

Bedankt voor het beantwoorden van mijn probleem "Vectra-b X2.0XEV Motor dood en slecht starten" van 16 nov! Probleem is helaas nog niet opgelost en het stilstaan met startproblemen in de file en Beneluxtunnel is geen lolletje!

Kan het toch de krukas sensor zijn zonder storingslampje en storingscode? Volgens een kennis moet een storing 30 min aanwezig zijn voordat deze storing opgeslagen wordt in ECU.Verschijnsel treedt alleen op als motor goed warm is (na 1 uur rijden). temp sensor koelwater (weerstand opgemeten) lijkt OK zowel 6C als bij 85C.

Klopt het dat de krukas sensor dikwijls niet goed meer werkt doordat er wat olie op zit, dus schoonmaken is voldoende?

Graag je mening. Uiteraard is ieder welkom die iets weet!

Piet8976

Geplaatst door Piet8976 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Schoonmaken kan helpen

storingen worden DIRECT opgeslagen.

Willem

Piet8976 (0), 18 jaar geleden


Vervolg op probleem "[Vectra-b 1997] X2.0XEV Motor dood en slecht starten.

Helaas nog geen definitive oplossing. Afslaan lijkt veroorzaakt te zijn door (ontzichtbaar) braampje op gasschuif in Koltec G3 verdelerhuis. Na opzuiveren met fijn schuurpapier is afslaan opgelost.Echter waarom starten op benzin na afslaan nauwelijks wilde lukken is niet duidelijk.Misschien dat toch krukassensor half defect is. Ga ik vernieuwen alhoewel doormeten op weerstand met multimeter geen fout aanwijst.

bedankt voor de reacties,

Piet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.