Opel Astra: velgen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Hallo

Misschien een rare vraag hier....

Maar is het slecht voor je velgen om deze met een stoomcleaner schoon te maken? en wat kan ik op de velgen aanbrengen, om er voor te zorgen dat het vuil er beter afkomt?

Mvg Dirk

dirkvdlaar85

Geplaatst door dirkvdlaar85 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 17 jaar geleden

Was de velgen regelmatig. Door wekelijks het vuil van de velgen te verwijderen zijn ze na een jaar nog steeds als nieuw. In de handel zijn speciale borstels te verkrijgen waarmee het schoonmaken van velgen een stuk makkelijker gaat. Het schoonmaken kan het best gebeuren met water en auto-shampoo. Voor sterk vervuilde velgen is het aan te raden speciale velgenreiniger te gebruiken. Let er echter wel op dat bepaalde velgenreinigers aggresieve bestandsdelen bevatten. Laat dit goedje dus niet te lang intrekken en spoel direct na met veel water!

mvg,
Hans.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

pas op met een stoomcleaner, je kunt er je lak mee beschadigen

dirkvdlaar85 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden.

Zelf dacht ik al dat het niet goed zou zijn om de velgen met een stoomcleaner schoon te maken.
Op de auto die ik gekocht heb zitten al sportvelgen maar deze zijn niet mooi schoon. Het beste is dus om een goede velgenreiniger te kopen en de velgen hiermee te poetsen.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

ik gebruikte vroeger nog wel eens dubro (onverdund) om velgen schoon te krijgen, maar tegenwoordig lijkt het of dubro niet zo sterk meer is, bij de automaterialen hende zijn spuitbussen velgenreiniger te koop.

Fries33 (0), 17 jaar geleden

Het volgende klinkt heel vreemd. Heb ooit eens na een tip van een collega de velgen schoongemaakt met.......WC-EEND. Wel even verdunnen, 70% eend - 30% water. Dit in een plantenspuit, opspuiten, 5 minuten laten inwerken ( op hardnekkig vuil even inborstelen) en daarna grondig afwassen met water en autoshampoo, dan afspoelen. Nog nooit zo'n mooi resultaat gehad. Laat het niet al te lang inwerken, is wel agressief, het haalt ook de kalk uit je wc pot.

Julian1 (0), 16 jaar geleden

Ik gebruik altijd "Wheelcleaner"van Turtel
Laten inwerken en met een spons schoonmaken en goed naspoelen

gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.