Opel Vectra: verhoogd stationair toerental X18XE

Bouwjaar: 2000

Wie weet de oplossing voor het volgende probleem:
Opel Vectra x18xe met airco/climat-control van bouwjaar 2000 die nadat de motor op bedrijfstemp. is verhoogd stationair gaat draaien +/- 2000-2500 min-1. (op koltec lpg)
Op benzine galopeerd het toerental.
Wanneer de climat control uitgezet wordt, daalt het toerntal na +/- 1500 min-1.
Dit is het type met gaskabel maar het toerental wordt geregeld door een stelmotor op de gasklep, dus GEEN by-pass stationair-lucht-stappenmotor.
Er is al tot 2 keer toe nieuwe software ingezet en we rijden al met het 3e (zuiver schoongemaakte )gasklephuis/stelmotor.(uitgewisseld met andere vectra's.).

Jan5041

Geplaatst door Jan5041 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Siem Bijman (180) PRO, 19 jaar geleden

Heb je temp.sensor al eens gecheckt?

Jan5041 (0) PRO, 19 jaar geleden

temp.sensor ook vervangen en alles gecontoleerd op valse lucht.

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk even naar de lambda sensor
groetjes ceesie

Jan5041 (0) PRO, 19 jaar geleden

het is trouwens een x1.8xe1

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

smoorklephuis goed reinigen wil wel eens helpen.

hadikmmaarnooitgekocht (0), 19 jaar geleden

Ik herken dit bericht alsof ik het zelf geschreven heb. Dezelfde wagen, exact dezelfde klachten, tig keer terug geweest naar de garage, maar helemaal niets helpt. Is al een nieuwe egr-klep in gegaan (schijnt nogal duur te zijn!), heeft één keer een week goed gegaan en één keer een dag, daarna weer hopeloos. Wat ik ook nog heb is dat wanneer de motor koud is hij voor geen meter optrekt of met een bloedgang de straat uitrijd zonder dat ik het gaspedaal ook maar aanraak. Ik durf echter niet te zeggen of ik ook het model heb met gaskabel of stappenmotor, maar dacht het laatste.
Wellicht levert dit berichtje nieuwe info op voor de heren techneuten en leidt het tot een oplossing, want mijn garage wordt gek van mij en ik van die auto

Richard9667 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als dit type motor verhoogd stationair gaat draaien moet er of een signaal naar het stuurapparaat gaan dat de auto niet stationair draait(gasklep of potmeter niet gesloten uit te lezen met diagnose appparatuur en visueel controleren of de gasklep echt sluit ook bij koude motor)of er is een klein vacuumlek (soms zit de bevestiging van de houder van het gasklephuis aan het onderste deel van het inlaatspruitstuk(3 torxboutjes e8 )niet goed vast.
Als de boutjes loszitten draai de 2 waar je zo bijkunt maar vast dan draait de motor weer normaal stationair.
Succes met zoeken
Richard

P.S. Leuke omschrijving van de lokatie van de boutjes maar hij klopt wel!

dillen (0), 19 jaar geleden

hoi,ik heb ook hetzelfde probleem met mijn opel vectra 18 xe bj 1998 ,lpg aut. cdx uitvoering,bij mij komt er dan nog bij dat mijn wagen te pas en te onpas stilvalt wanneer ik aan het rijden ben,en rookt serieus uit de uitlaat bij koude motor.er zijn geen lekken in de leidingen .

vectra sport edition (0), 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad. Ook een 1.8 16 klepper op g3.

Ik heb de klep gereinigd van het gaskleppenhuis en vervolgens een forte injectie reiniger erin gegooid. Vervolgens 600 km op benzine gereden en weg probleem.

Probeer het eens.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.