Opel Astra: Verlichting dimt autoradio display tevens dimlichten achter?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Beste mensen,

Allereerst even een korte intro aangezien dit mijn 1e forum post is. Ik ben sinds 2 maanden een trotse bezitter van een opel Astra G uit 2002. Hiervoor een Vectra C gehad, maar die kreeg teveel kuren na een flinke aanrijding en i.v.m. de huidige benzineprijzen niet bepaald rendabel meer ;) Veel problemen in het verleden op kunnen lossen via dit forum maar besloot nu maar een topic te starten voor iets wat ik niet bepaald kon vinden en niet zo 1,2,3 een oplossing voor had :

Sinds een maand zit ik eigenlijk al met een "issue" zodra ik de verlichting van mn wagen aanzet dimt mijn display van mijn radio zich dimt (opzich niets vreemds lijkt mij), maar zodra ik mijn dashboard verlichting iets afzwak begint het display te switchen tussen de "volledige" helderheid en het gedimde licht.
Nu is dit nou niet echt een groot probleem waar ik niet mee kan leven, maar nu heb ik sinds afgelopen week Xenon in laten bouwen en schakelt mijn boordcomputer zich uit en schakelt zich direct weer in zodra ik mijn verlichting aanzet. De radio blijft overigens hierbij gewoon werken. Nu is het ook zo dat - zo nu en dan - mijn dimlichten-achter, er helemaal mee stoppen, of zwak branden (vaak 1 lamp), zodra ik de lichtschakelaar aanzet.

Ik heb zo'n heel flauw vermoeden dat er een causaal verband is en dat de radio + xenon gewoon te veel vragen van mijn accu.
Heeft hier iemand ervaring mee en/of een oplossing ?

Bedankt !

MarcelloV

Geplaatst door MarcelloV (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bosso (0), 12 jaar geleden

Dimlichten achter? Verklaar u nader aub, je bedoeld toch niet de achterlichten neem ik aan.

MarcelloV (0), 12 jaar geleden

Yep, achterlichten (aldus boordcomputer "dimlichten achter" )

Hans4040 (340) PRO, 12 jaar geleden

Marcel,
citeren is niet nodig, gewoon direct antwoorden volstaat.

mvg.
Moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.