Opel Omega: Verlichting kachelbediening

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Hoe haal ik de kachelbediening van mij Omega los om er nieuwe verlichting achter te plaatsen? Het zijn draaiknoppen. En de bediening van de buitenverlichting, hoe kan die er zo goed mogelijk uit om er een nieuw lampje achter te plaatsen?

HerZon

Geplaatst door HerZon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

HerZon (0), 17 jaar geleden

Is voor bovenstaande een oplossing?

moderator (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat betreft de lichtschakelaar: knop uittrekken en aan de onderzijde van de knop zit 'n gaatje. Hier 'n pinnetje insteken en het weerhaakje indrukken om de knop er af te trekken. Dan aan de beide zijkanden met 2 fittingdraaiers de veerklemmen terug trekken en schakelaar verwijderen. Lampje zit aan de achterzijde.
Nadien kun ja alles zo weer in elkaar klikken.

Martijn7427 (0), 17 jaar geleden

Om lampjes voor de kachelbediening te vervangen moet je beginnen bij de asbak. Als je die opendoet, kun je het binnenbakje eruit trekken. Daarachter (precies in het midden) zit 1 schroef. Als je die losdraait kan de hele asbak eruit. NU zie je links en rechts nog twee schroeven. Heb je die los, dan trek je alle draaiknoppen van het bedieningspaneel. Achter elke knop zit een schroef. Die draai je ook los. Dan trek je er alle drukknoppen voorzichtig af. Te beginnen met de knop van de alarmlichten. Ze zitten allemaal geklikt of geschoven. Je hoeft er niet voor te schroeven. Nu heb je alles los.
Je kunt nu het bedieningspaneel voorzichtig naar voren trekken. (Radio kan blijven zitten, als je voorzichtig doet). Me een tangetje kun je nu de kapotte steeklampjes eruit trekken en vervangen.

Het lampje in de de knop voor de buitenverlichting zit aan de achterzijde (hele unit eruit trekken) zoals de vorige persoon heeft beschreven. Dit is een lampje met een draaifitting (kwartslag draaien met schroevendraaier en hij is los.

Groeten,

Martijn

HerZon (0), 17 jaar geleden

Bedankt allebei!
De lampjes zijn vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.