Opel opel astra diesel: voorgloei relais kapot?

Bouwjaar: 1993

voorgloei systeem werkt af en toe wel/niet. meestal niet. hoor een klik achter het handschoenen kastje. mijn vraag is of een relais niet goed werkt. als dat zo is waar moet ik dan kijken. begrijp dat er drie relais zijn die in het systeem zitten. graag reacties.

gerard scargo

Geplaatst door gerard scargo (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

wat voor diesel zit hier exact in?

gerard scargo (0), 20 jaar geleden

er zit een Isusu motor onder de motorkap. ik kan onder de motor kap twee kastjes vinden waarin relaitjes zitten. ik heb mij bij de de riva laten informeren dat er nog een relais kastje moet zijn, ik heb deze niet onder de motorkap gevonden. dit laatste kastje is ook de duurste-nl.275euro-.

RDijkstra (0), 20 jaar geleden

Hallo

Het Relais van voorgloeien is inderdaad de tik die je hoort wegkomen bij je handschoenenkastje het relais zit aan de pasagierskant rechts tegen de zijkant onder het dashboard.
Heb je al spanning gemeten op de gloeistiften als je voorgloeit?
Wat voor motor ligt er in je astra? volgens mij moet die 11 volt wezen. brand je voorgloei lampje wel?

gr. reinder

gerard scargo (0), 20 jaar geleden

het voorgloei lampje gaat niet altijd aan, soms blijft het even branden misschien een paar seconden.ik heb de spanning nog niet gemeten,ga ik doen!, het is een Isusu 1.7 turbo/intercooler. dit relais zal wel de duurdere zijn? het zou de stroom toevoer kunnen zijn naar het relais toe?

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

dat hij niet altijd aan gaat klopt, hangt van de motortemperatuur af. een isusu diesel heeft ook 1 relais, en een aanstuur kastje..die inderdaad wat duurder is. begin met koude motor eerst de spaning te meten op de gloeibougies. daarna kunnen we pas verder..


gerard scargo (0), 20 jaar geleden

ga daar mee an de gang, bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.