Opel Astra 1.7DTI: voorgloeien - starten verbeteren

Bouwjaar: 2002

kan het starten (diesel) bij koud weer verbeterd worden door even te wachten met starten NA dat het voorgloei-lampje reeds uit is of heeft dat geen zin. Met andere woorden, werkt het voorgloeien nog (even) door na het uitgaan van het verklikkerlichtje en heeft dat dan voordeel ???

Paul(B)

Geplaatst door Paul(B) (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

avonk (0), 18 jaar geleden

Ik doe bij koud weer even het contact uit en weer aan waardoor hij twee keer voorgloeid, hierdoor start hij beter. Ik heb nog even geen zin of tijd om de gloeibougies te vernieuwen, doe ik de volgende winter wel(als ik de auto tenminste nog heb). Als je langer wacht nadat het gloeilampje gedoofd is koelt de spiraal weer af en start hij slechter)

tijne (0), 18 jaar geleden

dat is een kwestie van uit proberen want ik weet dat sommige auto nog voor gloeien als de motor gestart wor en dat die daar pas mee stopt als de motor een min draait.

gewoon even uit proberen dus.
gr tijne

fritske (0), 18 jaar geleden

je moet goed luisteren tijdens het gloeien. Bij mijn combo gaat na 10 sec ofzo het lampje uit, maar de auto gloeit gewoon door. Als je dan goed luistert hoor ik nog eens 10 seconden later een tik. dat is het gloeirelais dat afvalt, dus op dat moment stopt ie pas met gloeien. Ik start zelf ook altijd pas nadat ik die tik gehoord heb, maar dat heeft andere redenen(zonnebloemolie start wat moeilijker als diesel)
groeten fritske

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.