Opel ASTRA: Vraag over 2 foutmeldingen Astra H

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z14XEP, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 66

Beste mensen,

Ik ben sinds deze week trotse bezitter van een Opel Astra H uit 2005.

Ik ben geheel nieuw in de Opel wereld en heb nog nooit Opel gereden :) Ik heb wel de nodige kennis en ervaring met andere auto’s en weet ook wel het een en ander maar ik ben zeer zeker geen expert, maar leren doe ik altijd graag.

Nu loop ik met mijn nieuwe Astra tegen de volgende 2 fouten aan welke ook terug blijven komen:

P0100 - Massa of volume luchtstromingscircuit.
P0135 - Lambdasensor bank 1 sensor 1 heater circuit malfunction.

Ik heb inmiddels zelf ook al de nodige onderzoek gedaan en heb inmiddels gelezen dat er mogelijk een probleem is met de aarde van mijn ECU en dat er een draad getapt moet worden van mijn LMM op pin 3 de gele kabel.

Daar heb ik echter een vraag over: Ik lees overal: leg even een extra massapunt van je LMM pin 3 gele draad.

Maar mijn vraag is echter: waar leg ik die draad aan vast? want zomaar een aarde maken met het frame of waar dan ook lijkt me geen goed idee omdat je dan een aard lus krijgt. Nu las ik iets over verbinden met de bruine draad van je koelvloeistof sensor maar ik heb alleen een groene en grijze draad daar.

Dus mijn vraag is: vanaf de gele draad van de LMM (zonder die gele draad te onderbreken) maak ik een extra draad daaraan vast, maar waaraan bevestig ik deze?

Wat me trouwens ook is opgevallen is dat de auto soms een beetje stottert als hij stationair loopt, en wat soms gebeurd is dat als ik me sleutel omdraai om te starten zeg maar dat er dan helemaal niks gebeurd, ik zie dan wel het lampje knipperen (gele met die steeksleutel) maar het lijkt dan alsof de immobilizer niet herkent wordt, ook gebeurde het me vandaag dat na starten de auto weer afsloeg en weer even niet op het starten reageerde, alles brand dan wel gewoon maar hij start dan gewoon niet blijft dan stil.

Zou het de massa van de ECU kunnen zijn? en zo ja, hoe leg ik daar een extra draad voor aan?

andy1979

Geplaatst door andy1979 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.