Opel Vectra: Vragen over aansluiting voor navigatie en carkit bij opel

Bouwjaar: 1999

Hallo


Ik heb een vraagje over mijn opel en ik hoop dat iemand mij zou kunnen helpen .

Ik heb het volgende ik wil mijn carkit NOKIA 126 aansluiten in mijn vectra B ook wil er een navigatie inzetten waar voor ik een pulsdraad nodig heb.

Nu heb ik gelezen dat er een stekker in de wagen zit waar alle voorbereiding op zit die ik nodig heb . Deze stekker zit er inderdaad en heb deze ook gevonden {zit hier ook de pulsdraad op die nodig heb voor de navigatie ?}
Ook zit er boven in een relai voetje tussen het dashboard kastje en de aibag .Dit is het enigste voetje wat er zit en er zit geen relai in het heeft een rode ondergrond.

Nu heb ik op mijn carkit alleen maar een mute draad dus die is zo aan- tesluiten alleen hoe kan ik het geluid over de speakers krijgen van mijn auto radio ??kan dit zonder een externe mute box te kopen voor de iso stekker .

Moet ik dan eventueel de exterene speaker draad door te knippen van de carkit en dan plus een min aansluiten op de audio radio in/massa en de audio radio in/ plus en het relai plaatsen boven het dashboard kastje ?

Verder had ik nog de vraag of ik eventueel ook de voeding van deze stekker mag afhalen voor mijn navigatie ? en of er ook de puls draad in de buurt zit voor mijn navigatie . Ze hadden mij gezegd dat deze achter in de iso stekker zit .

Verder had ik nog een vraagje over de ramen die kunnen sluiten op de sleutel zoals bij een omega B door middel van herprogramering . Zou dit ook bij mij auto mogenlijk zijn ?

Een heleboel vragen maar ik hoop dat iemand mij zou kunnen en willen helpen want heb bij de dealer gevraagd maar die konden me niet echt verder helpen.



Voertuig gegevens:

Opel vectra 1.6 16V
bouwjaar 1999 maar model auto 2000
Radio VDO cdr 500 zonder stuurbediening

M vgr Edwin

chevy184

Geplaatst door chevy184 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

de ramen met de ab sluiten kan...dmv nieuw programeren bij de dealer. deze moeten dan de cv programeren als omega b.

de draad van de luidspeaker van de carkit moet je inderdaad zo ansluiten zoals je hebt beschreven. ook mag je van de stekker de voeding voor je nav af halen. wel moet je dan de mute draad aansluiten op de telefoon aansluiting op de radio. zie mijn site. de pulsdraad vind je op de radiostekker. voor pinbezetting: zie ook mijn site.

chevy184 (0), 19 jaar geleden

Hallo Opeltje

Bedankt voor het snelle antwoorden . Ik ga het dit weekend aansluiten en dan zal ik hetzeker laten weten of het gelukt is.

Alleen had ik nog twee vraagjes .
1 heb ik het omvorm relai nodig wat betreft de carkit

2 wat betreft het programeren ik neem aan dat het met de tech 2 moet gebeuren . Heeft dit toevalig ook een code? want ik geloofde dat de tech 2 met code's werkt .Als dit zo is dan zou dit erg makkelijk zijn. Zo niet moeten ze dan het cv programa herprogrameren van een omega B van het eerste type of van een omega b van het tweede type ?


Het zou wel mooi zijn als dit zou werken met de ramen. Heb nog even geprobeerd of ze ook met een kort drukje in een keer helemaal omhoog gingen maar dat doen ze bij mij wagen niet.

Edwin

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

hoe bedoel je met en kort drukje omhoog? op de ab of op de raamschakelaars....overigens hebben ze hier gen code bij nodig..gewoon programeren als omega b..bouwjaar maakt niets uit...en inderdaad heb je het omvormertje nodig.

chevy184 (0), 19 jaar geleden

Hallo Opeltje

Wat ik bedoelde met een kort drukje was op de raam schakelaar om te kijken of de raamen in een keer om zouden gaan maar helaas dat deden ze bij mijn auto niet.
Ik hoop dat het na de herprogramering voor elkaar is. Ik zal het ook laten weten of het gelukt is met navi en carkit.

groeten Edwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.