Opel Tigra: Vreemd gedrag km teller

Bouwjaar: 1998

Beste lezers
Gisteren reed ik op de grote weg met mijn tigra toen mijn km teller vreemd begon te doen de snelheid werd even niet meer aangegeven daarna ging de wijzer op en neer en het oranje lampje ging branden de motor sloeg af. Gelukig starte hij weer en bleef motormanagement lampje weer uit. Wie weet wat de oorzaak kan zijn geweest.
Gr Henk

Henk4338

Geplaatst door Henk4338 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het kan de stekker van het instrumenten paneel geweest zijn,deze geeft nog wel eens problemen.

Willem

Henk4338 (0), 18 jaar geleden

willem
Zou uitlezing van de computer bij de opel in deze wat opleveren?

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

als deze auto nog een km kabel heeft...staat die waarschijnlijk op knappen..

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

niet van de computer wel van het insrtumenten paneel.

Als hij een verkeerd signaal uit de bak krijgt dan zou hij ook niet goed rijden.

Maar wie niet waagt wie niet wint

Dit geldt alleen bij elektrische teller

Willem

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

als men de computer uitleest geeft deze wel een defectcode op het snelheidssignaal. dit omdat deze in de klok omgezet wordt in een electronich signaal. dus als de kabel niet deugt...geeft hij een snelheidssignaal fout....

Henk4338 (0), 18 jaar geleden

Jongens bedankt voor jullie reactie de TIGRA heeft inderdaat geen km kabel. Dus die staat in ieder geval niet op knappen. Vandaag zette ik tijdens het rijden de airco aan toen sloeg de auto weer af. Het lijkt er op dat ik een electronisch probleem heb ik voor woensdag een afspraak gemaakt bij het motorhuis. Ik hoop dat het allemaal mee valt. gr Henk

Henk4338 (0), 18 jaar geleden

Gisteren is de Tigra bij de opel garage geweest de monteur heeft de computer uitgelezen. Volgens hem zat er inderdaat een storing naar naar de k.m. teller in. Hierop heeft hij de computer gereset. Na betaling van de rekening reed ik de garage uit na 50m zette ik de airco aan waarop de auto direct afsloeg dus terug naar de garage. Opnieuw werd auto uitgelezen maar geen fout code aangetroffen. Volgens de monteur zit het probleem in het feit dat de uitgebreide stereo (Subwoofer + versterker) te veel stroom trekt als je de airco tegelijk aanzet word er teveel stroom verbruikt en slaat volgens de monteur de auto af. Wie kan mij vertellen of dit een aannemelijk verhaal is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.