Opel Corsa: Warme motor en af en toe inhouden van de motor bij gas geven

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo

Ik heb gisteren een opel corsa 1.4 eco gekocht uit 1998 met 47.000 km op de teller. Bij het rijden valt het soms op dat de motor wat inhoudt bij het optrekken, ongeacht welke snelheid/versnelling en warme of koude motor. ook is hij mij een keer warm geworden, bijna honderd graden celcius. Ik heb toen snel de kachel op stand 4 en warm gezet hierop nam liep de temp snel naar beneden.

Vervolgens heb ik gekeken bij de koelvloeistof, naar mijn mening zat er iets te weinig in. Bij het los draaien van de dop, wat gepruttel en toen was het peil weer goed. Ook heb ik gekeken of er zwarte deeltjes in de vloeistaf zat met een wit a4'tje. Ook niet.

Nu is mijn vraag: weet iemand wat het probleem kan zijn, kan het veel kwaad? Is het een lekke koppakking? en zo ja is dat erg duur?

Er komt trouwens geen witte rook uit de uitlaat.

Alvast bedankt voor de reactie!

Folkert

Geplaatst door Folkert (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RvL (0), 16 jaar geleden

Dat je motor warm wordt, tot +/- 95 graden en dan terug loopt is volkomen normaal in mijn ogen. De ventilator begint rond die temperatuur namelijk pas te draaien.

Als hij naar jou mening toch te warm wordt, kijk dan eerst eens of die ventilator inderdaad wel inspringt.

Zijn deze dingen overigens niet opgemerkt tijdens de proefrit? Dan had je de garagist kunnen vertellen dat de koop alleen door zou gaan als de problemen verholpen zijn. Mits hij bij een garage gekocht is natuurlijk.

Folkert (0), 16 jaar geleden

Hey

Zal ik even doen, bedankt voor de tip!

Heb je ook een mening over het inhouden?

Groet,

Folkert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.