Opel Astra: wat is foutcode ECN 242F75

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 cdti 150 pk

Hallo het oranje storings lampje van een auto met steeksleutel brand als de auto loopt. heb de auto uitgelezen met de pendalen methode. Krijg de ECN code 242F75. kan iemand mij vertellen wat deze code inhoud en hoe deze op te lossen.
Alvast bedankt
Rene

r.dewit

Geplaatst door r.dewit (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

P242F - Diesel Partikel Filter - verstopt.
Ofwel het filter is vrijwel verstopt, danwel er is een probleem met de verschildruk sensor over dat filter.

r.dewit (0), 10 jaar geleden

Oke bedankt. Het oranje storings lampje van het t uitlaatgasreinigingssysteem brand niet. Heb er net mee gereden en merk dat de auto helemaal geen vermogen meer heeft. Gaat niet meer vooruit als je het gas in trapt. Waar zit die sensor? En hoe heet deze sensor? (artikel nummer?). Deze storing is er ingekomen 1 dag nadat ik ben terug gekomen van vakantie. Heb toen 1200km gerden op een dag op snelweg vanuit frankrijk naar nederland, met caravan. toerental altijd boven de 2000 toeren gehouden en ook soms een tijdeje boven de 3000 toeren zoudat de auto lekker schoon zou branden. hoe kan dan nu het roetfilter dicht zitten????
alvast bedankt
mvg rene

Exhibith_B (0), 10 jaar geleden

Op een Frans opel forum las ik iets over een F.A.P sensor schoonmaken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.