Opel Zafira: Wegrijden met koude motor

Bouwjaar: 2007, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18EXR, Motorinhoud (cc): 1, Vermogen (kw): 103

Auto heeft 130.000 km gedraaid. De motor loopt de eerste minuten rot en slaat bij een kruising af. Hij start dan niet direct (compressieloos). Bij stationair draaien zwabbert het toerental tussen 550 en 850 rpm. Heb natuurlijk gelezen over ingeslagen kleppen. Temp. Sensoren, Lmm en bobines vervangen. Diverse monteurs hebben zich over het probleem gebogen. De motor loopt na 3 minuten fantastisch en geeft geen klap verkeerd. Hij is uitgelezen, niet aan een grote kast, waar alleen uitkomt dat wanneer het toerental zakt, de benzine injector tijd boven de 10 komt, en zakt weer als het toerental weer omhoog gaat. Lambda,s werken goed, gasklephuis gereinigd, (was schoon) De klepspeling is gecontroleerd, heeft iets minder dan normaal, maar wel speling. Compressie alle 4 hebben 9 bar. Als er toch gedacht wordt aan ingeslagen / verbrande klep, hoe kan het dan dat dit uitsluitend bij een koude motor is. Doe liever geen kleprevisie als dit niet geheel zeker is.

Graag een reactie van een kenner, groetjes John1953

John1953

Geplaatst door John1953 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 7 jaar geleden

Bij koude motor krimpt een en ander dus sterk overdreven zou het dat kunnen zijn,
Maar dat is heel simpel te controleren met een cilinderlektest.
Elke garage heeft zo'n ding en dus koud aansluiten en kijken waar de lucht ontsnapt en met wat percentage.
Een Z18XER heeft hydraulische stoters dus dat vreemd dat ze de speling hebben kunnen meten..

John1953 (0), 7 jaar geleden

Wij gingen er ook vanuit dat hij hydraulische kleppen had, maar deze heeft gewoon kommetjes waar je de speling kan meten. voor het stellen moeten dan de nokkenassen worden los gehaald.

John1953 (0), 7 jaar geleden

Ik ga de auto inruilen, probleem doorgeschoven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.