Opel : Wiellager of veerpoot vervangen?

Hallo allemaal,

Ik heb aan de rechterkant, dus de bijrijderskant een wiellager dat nogal veel geluid maakt, maar soms ook juist helemaal niet.
Ik wilde vragen of het vervangen van een wiellager, of misschien beter een tweedehands veerpoot een beetje zelf te doen is.

Kan iemand mij wat meer informatie erover geven?
Ik heb ook een kapotte aandrijfashoes, dat konische ding met ribbels van rubber bij het linkervoorwiel.
Ik heb dat al 2 x laten vervangen in de garage, maar telkens na enkele maanden raakt deze lek en loopt er vet uit.

Wat kan hier de oorzaak van zijn?

Ik hoor graag jullie ervaringen. Kunnen jullie mij vertellen of het vervangen van een veerpoot een beetje te doen is en hoe ik dat het beste kan aanpakken?

Christo

Christo1704

Geplaatst door Christo1704 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

calibra8180 (0), 18 jaar geleden

een 2de handsveerpoot is gemakklijk te monteren, echter veel winst zal je hierbij niet bij halen, bij vervanging van een veerpoot want ik denk dat deze mc pherson zijn zou je toch best de wiellager vervangen en dergelijke,dus kun je het even gemakkelijk bij u nu nog reeds aanwezige veerpoot de wiellager vervangen. wiellager vervangen is de ouder eruit persen en de nieuwe erin persen met het geschikte materiaal, wiellager kost om en bij de 50euro dacht ik.

wat betreft die hoes, lijkt mij ook wel vreemd dat deze zo vlug kapot is, mss sleept er iets tegen aan dat deze kapot is na 3maand

groetjes bart

patje kadettje (0), 18 jaar geleden

als je zelf geen pers hebt is het een optie om zelf de veerpoot eronder vandaan te klussen en ermee naar een garage te gaan dat ze daar even een nieuw lager (wat je ook zelf haalt) erin persen.
Betaal je een beetje uurloon en je neemt een pak koek mee en iedereen is blij (en geloof me,als je wat te bikken meeneemt voor de monteurs krijg je een hoop gedaan)

Groetjes Patirck

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Overig of stel zelf een nieuwe vraag.