Opel Vectra 2.0 DTI Sport: Xenon

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Sinds korte tijd ben ik eigenaar van een Vectra sportsedition met Xenon verlichting. Prachtig, maar helaas wil de lamp het aan de bijrijderskant het wel eens niet doen. Dwz. de lamp wordt niet ontstoken. De lamp zelf doet het, want dit probleem komt niet telkens voor. Het lijkt op een slecht kontact in de bekabeling of er is is met de onstekingsmodule van de lamp.-
Heeft iemand ervaring hiermee ?. - Zit deze module aan de koplamp zelf ? - Zijn de modules voor links en rechts gescheiden? - Heeft iemand een schema van de Xenon verlichting ?
- Moet de bumper verwijderd worden om de kopmlam uit tge bouwen ??

Met vriendelijke groet,

G van Rooy

Givaro

Geplaatst door Givaro (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

waarschijnlijk is de kabelboom defect die naar het stuurapparaat gaat. deze zit rechts achter het spatboard. hier kun je bij door de koplamp te demonteren. dan moet inderdaad ook de voorbumper los. overigens heeft links en rechts een appart stuurapparaat. de dealer kan uitlezen wat er mis mee is.

Givaro (0), 20 jaar geleden

Hallo,

Ik ben naar de delaer geweest en de computer gaf aan "Geen onsteking".

Weet iemand waar eventueel een schema van de Xenon verlichting te vinden is. Dit is namelijk makkelijker met doormeten van de kabels en de kleurcodering.

Alvast bedankt.

G van rooy

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

je hebt er geen schema bij nodig...het rechter kabelboompje tussen stuurapp en koplamp losnemen en tape verwijderen. dan de draden goed bekijken.....overigens eerst accuklem losnemen...onsteekspanning is 30.000 volt!!!!


Givaro (0), 20 jaar geleden

O.k.

Bedankt voor de tip.
Ik zal het eens gaan proberen (zonder gelektrokuteerd te worden natuurlijk.

G van Rooy

Givaro (0), 20 jaar geleden

Hallo,

Ik heb zaterdag de lamp en stuurapparaat uit mijn auto gehaald, gewisseld van links naar rechts maar heb niet direct iets gevonden. Gisteren kwam ik erachter dat er waarschijnlijk een kabelbreuk zit in de koplamp tussen de lamp en Zundgerat onder in de koplamp zelf. Is de lamp te openen of moet het hele ding vervangen worden?

G van rooy

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

lamp is niet te openen..

Givaro (0), 20 jaar geleden

Hallo,

Het probleem is verholpen.
Ik heb een ander koplamp op het net gevonden en deze ingebouwd.
En warempel hij doet ut weer. Maar wat wil het toeval , na 3 dagen begeeft de andere lamp het, dwz de lamp verkleurd naar een roze kleur, en op een gegeven moment was het afgelopen.

Ik heb 2 stuks Xenon peertjes gekocht en deze in de auto gezet.
Deze zijn in duitsland aanzienlijk goedkoper!! (37 euro incl. verzendkosten voor 2 st. Nieuwe Philips D2S lampen)
Als ze opstarten zijn ze keurig blauw , maar veranderen na zo´n 15 sec in een fel wit licht. Moeten de peren inbranden of zo voordat ze weer blauw worden of heb ik rommel gekocht??

P.s. mijn boordcomputer geeft nog steeds aan " Check Dimlicht stand ". Moet de computer gereset worden, kun je dit zelf , zo ja hoe ?, of moet je naar de dealer toe.

Groeten,

G van Rooy

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

de dealer moet inderdaad de boordcomputer uitlezen en de andere koplamp bijleren. domweg overzetten werkt inderdaad niet helaas. de lampen kleuren vanzelf bij, alleen kan dit wel even duren. bij mij was dat wel een half jaar helaaas.


Givaro (0), 20 jaar geleden

Bedankt,

Ik zal er eens even langs gaan.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

is het opgelost?

Givaro (0), 19 jaar geleden

Hallo Opeltje,

Alles werkt weer prima, alleen ik heb nog geen tijd gehad om de boardcomputer te laten resetten.
P.s. Heeft er iemand ervaring met het chiptunen van een DTI 2.o Opel ??

Groeten GVR

raymond_hoste (0), 19 jaar geleden

Hallo van rooy,
Ik las dat jij xenonlampen(d2s)had gekocht in duitsland voor ¤37.
Heb jij deze bij de duitse opel dealer gekocht of via ebay.de.
ik heb wel eens nagevraagd in nederland deze variëren van 83 tot ¤180.Hier wil ik wel eens meer van weten.Ik heb zelf xenon naderhand in gebouwd op mijn golf.Maar mijn lampen zijn ook in het begin ook blauw(philips d2s) en na ±15 sec zijn ze ook wit dit is normaal.Als de kleur tempratuur hoger is wordt hij blauwer en lager wordt hij witter,jij heb dus 6000K.8000K is helemaal blauw.
M.V.G Raymond Hofste

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.