Opel Zafira: Zafira 2002 benzine/G3 Storing op motormanagement.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z1.6XE

Beste forum leden zo is mijn oude topic nog niet eens afgesloten (en opgelost) zo ligt mijn nieuwe storing alweer te wachten tot een oplossing :(((

Even wat voor geschiedenis:

Van de week kreeg ik een storing op motorkoelsysteem (geel lampje met sterrertje ofzo erin) vlak daarna ging het mooie Check Engine (motor management) lampje branden.
Dit bleek een storing te zijn op de Temperatuur sensor en die is vervangen. Deze melding krijg ik ook niet meer terug nu.

Wil ik vanmorgen de auto starten gaat gelijk de storing motormanagement branden (geel lampje met een motorafbeelding).
Ben meteen doorgereden naar de opel dealer om terwijl de auto nog liep de storing uit te lezen.

Hier onder de resultaten:

P0130 Aanwezig
( 2 ) 02 sensor 1, circuitspanning laag.

P0170 Aanwezig
( 2 ) Brandstoftoevoersysteem arm (door dealer erbij gezet: Blijft op arm mengsel draaien Storing komt telkens terug).

P0110 Niet gedetect
( 1 ) Inlaatluchttemperatuur spanning hoog

p0443 Niet gedetect
( 4 ) Brandstoftank ontluchtingsklep, spanning te laag

P0170 Niet gedetect
(B) Arm Mengsel.

De opel dealer kan mij niet verder helpen. Ze melden mij dat vooral de storing eigenlijk P0170 is oftewel Arm Mengsel. De overige zijn niet boeiend.

Heb inderdaad vaak het gele lampje met een sleutel erin branden.. De reden waarom ik daar geen actie op heb ondernomen is omdat ik 2 jaar geleden
de EGR klep heb dichtgezet door een originele pakking van OPEL erop te monteren.
Dit op advies van Opel dealer zelf. De EGR versmeerd je systeem enorm en toen deze pakking erop is gezet dacht ik dat de melding gewoon daar aan te wijten is.

Ik ben helaas geen opel monteur maar kan vrij veel als ik maar de goeie richting op gestuurd wordt, en heb dus de volgende vragen:

1, kan het mogelijk zijn dat de EGR klep die dichtzit met een pakking deze storing veroorzaakt? (de EGR zelf zit nog vast op het blok maar doet niets, echter moest
hem wel aangesloten houden anders loopt de motor niet).

2, De monteurs hebben de auto getest net op zowel LPG als op Benzine, echter de auto krijgt geen verandering in het mengsel en blijft te arm?
Waar zou ik dit kunnen zoeken. (ECU? of hoe heet de CPU van de auto?) of een sensor? of een defecte lamdasonde?

het gekke van alles is dat ik normaal gesproken een lampje kreeg met een auto en een rechtopstekende sleutel erin. Maar krijg nu opeens dus de melding check engine (geel motormanagement lampje).

Wil het eerst zelf proberen op te lossen, financieel niet zo breed met 4 kids en de opel dealer is er voor het uitzoek werk alleen al 5 uur mee zoet dus 5 X 90 euro aan uitzoekkosten....

In afwachting op jullie reacties,

vriendelijke gr,

Tim

Toudewolbers

Geplaatst door Toudewolbers (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Toudewolbers (0), 12 jaar geleden

Hoi allen,

Ik heb omdat ik echt niet weet waar ik moet zoeken de EGR klep hersteld na het originele. Dus dichte pakking weg en de EGR klep er weer opgezet. Oftewel als de melding nog steeds komt (kom ik vandaag achter gisteren nog niet gereden). Dan is in ieder geval de auto is originele staat.

GercoXXL (0), 12 jaar geleden

Kun je de luchmassameter laten testen? Deze gaf in mijn zafira X18XE! ook de code P0130. Ik heb hem schoongemaakt en de massadraad naar het MM aan de massa van de accu gelegd. Ik heb daarna geen problemen meer gehad. Overigens heb ik hierover al meer antwoorden in diverse topics gegeven. Zoek eens op LMM Zafira.

Gerco

Toudewolbers (0), 12 jaar geleden

ga ik doen thx..

Nu de EGR klep hersteld is tot op heden geen melding meer gehad. Ff afwachten nog, maar zal zeker eens kijken wat je bedoelt. thx
Tim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.