Opel Zafira: Zafira lambdasonde 1&2

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Beste mensen. Ik heb het bekende probleem van de zafira. Het bekende motorstoring lampje is al bijna 2 weken aan het vervelen waarvan de laatste week konstand. Maar heb geen problemen met het rijden. De auto rijdt verder goed. Volgens de garage zou lambdasonde 2 af en toe een foute waarde aan geven. Heb de fout code niet gekregen en de garage heeft pas maandag tijd om te kijken. Dus had vandaag tijd om bij een kennis (die een autoslopenrij heeft) de auto op de brug te zetten en eerst zelf eens tekijken wat er aan de hand zou kunnen zijn. Cat gecontroleerd alle slangen aan inlaat spruitstuk nagelopen lambdasonde 1 gewisseld (van (nieuwe) sloop moter gehaald) lambdasonde 2 er uit gehaald . Deze ziet er anders uit dan nummer 1 maar de stekkers zijn het zelfde maar had helaas geen ander om te proberen. Kan iemand mij vertellen ofdat lambdasonde 1&2 het zelfde zijn. Bij sonde 2 hebben ze al eerder een extra massa draad aan gemaakt zag ik. Dus ik denk dat deze niet helemaal ok is. Heb de hele ochtend wat gerommeld en gezocht maar heb niets kunnen vinden en heb alle oude delen weer terug gemonteerd. Tot mijn grote verbazing is eind de middag het lampje na een aantal ritjes uitgegaan en tot heden nogsteeds. Schiet mij maar lek. Ik heb nog wel de nieuwe sonde nummer 1 en als volgens jullie deze het zelfde zou moeten zijn als nummer 2 dan kan ik deze als nog monteren. Al zovast bedankt voor de hulp.

Toi

Geplaatst door Toi (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Werking van 2 is anders als van 1.
Storing van lambdasonde wordt ook vaak gezet als gevolg van een niet goed werkende luchtmassameter ( P 0170 ). De storing is dan geen oorzaak maar een gevolg.

Toi (0), 13 jaar geleden

Dus als ik het goed begrijp zijn de 2 lambdasonde's niet de zelfde type's. En de luchtmassa meter zit die in de slang tussen het luchtfilterhuis en inlaatspruitstuk.(kunstof huis met stekker aansluiting en 2 pennetjes in het lucht kanaal) Tot nu toe (een dag verder) is de storing nog steeds weg.

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Klopt helemaal.

Toi (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de info maar ik denk dat het probleem over is want ook vandaag is de storing weg gebleven. Ik denk dat er een stekker of iets geen goed contakt heeft gemaakt. Ik heb ze allemaal zuiver gemaakt en ingespoten met contakt rieiniger. Nogmaals bedankt voor de ifo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.