Opel Zafira: Zafira loopt slecht gestationeerd

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 18I16V

Ik heb een Opel Zafira gekocht maar hij loopt gestationeerd niet goed. Slaat af bij afremmen. Als hij overschakeld van benzine op gas slaat hij ook af.Geeft steeds 3 storingen aan nl Lambdasonde(is vernieuwd) Luchtmassameter (ook vernieuwd) en valse lucht.
Er is een nieuwe brandstofbesturingscomputer op gekomen. Auto is bij een gasboer geweest en heeft bij de Opel dealer gestaan. Ook is er een andere gasverdeler op gekomen.
Als ik de accupool eraf haal en even wacht en hem er dan weer op doe (reset) loopt hij plusminus 2 minuten 100 %. En dan valt de storing er weer in.Wie heeft er enig idee. Heeft al erg veel geld gekost maar ben geen steek verder.

berry73

Geplaatst door berry73 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

klinkt als een te arm mengsel,dus zou valse lucht heel goed kunnen. Aangezien hij na het resetten van het geheugen(accu los) na 2 min al weer slecht loopt,denk ik dat het een flink lek is.
Kan de motor uitgelezen worden op de parameters? Geen vacuumslang gescheurd>
Mooiste zou zijn als er een rookmachine bij kan komen. Anders eens met remmenreiniger op het inlaattraject spuiten (slangen,spruitstuk)

berry73 (0), 12 jaar geleden

Remreiniger heb ik al geprobeerd maar zo geen lek te vinden.(misschien mogelijk op een andere plek waar ik niet kan komen met remreiniger) Te arm mengsel klopt geeft hij ook aan op de computer.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoe loopt de motor op benzine? Zowel koude start als warm worden/rijden. Is dat beter of net zo slecht?

Arm mengsel kan inderdaad valse lucht zijn, maar ook een flink verouderde lucht massa meter of een verkeerde lmm na vervanging.
Of een lekke uitlaat. Dan zegt de computer wel arm mengsel, maar het is dan super rijk. Hoe is je brandstof verbruik?

Wat zijn je exacte foutcodes? Liefst compleet met nummer.
Heb je een originele lucht massa meter gebruikt?
Wat voor signaal krijg je van de lambda sondes?

berry73 (0), 12 jaar geleden

Op benzine loopt hij goed. Zowel koud als warm. Geen lekke uitlaat maar wel een slechte achterdemper (rammelt) Exacte foutcodes heb ik niet maar kan ik nog naar informeren. Luchtmassameter is orgineel. Wat bedoel je met signaal van de lambdasondes? Brandstof verbruik heb ik geen idee van zolang we hem hebben heeft hij altijd slecht gelopen. Gas is 1 op 10.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Tja, het wordt nu tegenstrijdig. Op benzine loopt de motor nu goed - dan zit het probleem dus in het gas.
Snap ik achteraf alle onderdelen die vervangen zijn niet.
Luchtmassa meter, lambda sonde, motor computer (van Opel neem ik aan voor het benzine deel?), is wel erg veel wat er kapot zou zijn geweest.

Lekke achterdemper heeft geen invloed op het mengsel, wel is het afkeur bij de volgende APK.
Door de lekke achterdemper kun je niet goed een 4-gas test uitvoeren. Dat is wel eens makkelijk bij het oplossen van dit soort storingen.

Sensoren geven een signaal af aan de motor-computer (benzine). Die signalen kun je meten of uitlezen en geven heel veel informatie.
Vandaar dat ik vroeg naar die signalen van de lambdasonde.

P.Rutser (0), 12 jaar geleden

oldford wel goed lezen.
zijn uitlaat is niet lek er zit alleen een los schotje in hij rammelt.

berry73 (0), 12 jaar geleden

Ik heb de auto eerst bij de gasboer gehad.Daar gaf hij de 3 storingen aan. nl lambdasonde lmm en valse lucht delen nieuw vervangen en gecontoleerd op valse lucht. Toen gaf hij de storing nog aan. Hebben ze doorgemeten toen bleek lambdasonde geen goede massa. De massa komt uit de brandstofbesturingscomputer. De computer opgestuurd naar AC tronics Almelo daar werd gezegd dat hij stuk was(niet meer te repareren) waar ik mijn twijfels over heb. Nieuwe besteld via mijn werkgever ivm korting en deze is er bij de dealer opgezet. De auto gaf dezelfde storing door. Weer bij de dealer geweest hebben er ook een andere lambdasonde en lmm opgezet maar wederom dezelfde storing. (totale kosten van de dealer 900 euro) Auto nog bij de garage geweest waar ik hem gekocht heb (Holtkamp Bornebroek) Al met al ook een paar dagen gestaan maar ook niets opgeleverd. Hij kwam met het verhaal gewoon airco aan en dan loopt hij wel door. Nu aantal maanden verder en niks opgelost en al met al 1200 euro lichter. Afgelopen week nog weer aan de diagnoseapparatuur geweest weer nieuwe lambdasonde in gekomen.Hij staat nu nog wat te arm. Loopt op benzine ook nog iets onregelmatig maar op LPG loopt hij helemaal onregelmatig.Slaat af bij overschakeling van gas op benzine en bij afremmen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.