Opel Astra: Zuigers kapot

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Vorige week woendag heeft mijn auto een vakantiebeurt ondergaan. Olie ververst (10W40half Synth), Carterstopring vervangen, oliefilter vervangen en wat kleine dingen.

Zaterdag jl reed ik op de snelweg 120 km p uur, en deed de motor trrrrrrr, schokte de auto en sloeg de motor uit en kon ik uitrijdend van de snelweg afkomen. De motor was niet meer aan de praat te krijgen. Bij het omdraaien van het slot klikte de startmotor. Ik was bang dat de distributieriem kapot was geslagen, maar die is 17000
km heleden vervangen. De auto is 9 jaar, heeft alle beurten gehad en heeft nog maar
140.000 km gereden.

De garagehouder heeft onderzoek ingesteld en zegt me dat de zuigers zijn vast gelopen en de motor onherstelbaar beschadigd is.

Ik heb er een vreemd gevoel over nu ik uit verschillende hoeken hoor dat er verkeerde olie is gebruikt. Kan er sprake zijn van metaalmoeheid... zoals de garagehouder aangeeft ??!! Of is hier sprake van verdoezeling gemaakte monteurs fouten ???

Bargain

Geplaatst door Bargain (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

heeft en brand nu ook met cont aan het olie druk lampje??

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Zit de carterstop er nog in?

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

dat hangt samen aan het oil lampje denk ik

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Ja, daarom zei ik het ook Jerry.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

dan zitten we op dezelfde golf
ik vroeg dit ook om te weten dat de smering niet is verdwenen(de olie dus)
denk weer aan een fiat als k dit lees

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Ja, en als het stoppie weg is , is de zaak rond: rekening garage!

pe3hmp (0) PRO, 16 jaar geleden

10W40 kan gewoon gebruikt worden, 5w30 ook, in mijn huidige astra(1999 ook 1.6 en 8 klepper) heeft al verschillende soorten olie gezeten (afhankelijk van naar welke garage de astra ging) dus dat mag het probleem niet zijn.

Zuigers lopen vast als er of iets tussenkomt of als ze te warm lopen door gebrek aan smering/koeling, aangezien hij nu bij de garage staat is het moeilijk te achterhalen wat de oorzaak is geweest en is het maar hopen dat de garagehouder eerlijk is.

roygsi (0), 16 jaar geleden

Het is natuurlijk een beetje erg toevallig dat je auto vastloopt 3 dagen na de beurt...
dat zal de garage zelf ook wel inzien en deze zal eens dubbelchecken of hun het wel goed hebben gemonteerd en gedaan. hopelijk voor jou erkennen zei een fout. maar buiten dat, ander blok overzetten ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.