Opel Vectra: zwaar sturen Opel Vectra '03

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Sinds kort stuurt mijn Vectra (Comfort z18xe uit 2003) zwaarder dan normaal. Vanuit een bocht centreert het stuur niet geheel terug naar de middenpositie en moet ik het laatste stukje bewust 'recht' sturen. Als ik tijdens het rijden een klein beetje naar links of rechts stuur en vervolgens mijn stuur los laat, blijft de wagen ook naar de gestuurde zijde rijden. Normaal zou de auto, zeker bij hogere snelheid, na een stuurbeweging uit zichzelf weer rechtdoor moeten sturen. De Opeldealer heeft hier (nog) geen oplossing voor. Wie heeft ervaring met deze klacht?

wpdejo5

Geplaatst door wpdejo5 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ab78 (0), 17 jaar geleden

hallo,

heb ook hetzelfde probleem, alleen rij ik er al een tijdje mee. nog steeds niet erachter kunnen komen wat de oorzaak is, het kan toch niet zijn dat dit een nieuw probleem is, ik hoop dat de kennershier wat meer over weten,
alle advies is welkom.

ab

Manta79 (0), 17 jaar geleden

Ik heb ook raar rij gedrag gehad bij mijn eerste Vectra C 1.8 Elegance 2002, volgens mij is dat toen opgelost met dat ik nieuwe banden kocht en de boel heb laten uitlijnen, zoemende achterbanden, hadden "zaagtanden" (bekend probleem) en voor waren de wielen niet meer goed uitgelijnd waardoor het "leek" dat ie als je een rukje naar links gaf dat ie niet meer terug kwam, rechts ook. En een beetje zwabbergedrag op de grote weg.
Ik zou zeggen laat eens uitlijnen voor....

wpdejo5 (0), 17 jaar geleden

Richard,

sinds twee weken heb ik nieuwe banden (Bridgestone Turanza ER300). Dit zijn banden die als "beste" uit diverse testen komen. Wat wél vreemd is dat de klacht ongeveer anderhalve week na montage is begonnen, maar misschien is dit gewoon toeval. De Opeldealer heeft, om alles uit te sluiten, alle vier wielen uitgelijnd. De uitlijning was echter redelijk goed en hoefde slechts iets aangepast te worden.
Ik denk zelf dat het probleem in het stuurhuis zit of een "droog" lager ergens. Misschien dat goed doorsmeren de klacht verhelpt? Zit er ergens in het stuursysteem een (hydraulische-)pomp die misschien te weinig druk levert?
Paul.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.