Opgeloste problemen: oplossing lekkage oliekeerring renault master 1

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 D

ik had een lastig probleem ,waar ik hier de oplossing van wil delen,omdat het nergens bekend is: Ik had olielekkage aan de aansluiting van de assen in de versnellingsbak.Na het vervangen van de keerringen bleef de lekkage terugkeren. Dit heb ik 3 keer gedaan maar de lekkage bleef.
Geen enkel garage wilde zijn vingers er aan branden. Zelfs tijdens mijn vakantie in Frankrijk kon ik geen Renaultgarage vinden die het wilde doen! Slechte zaak voor de Renault! Inmiddels verloor ik bijna een liter per 1000 km.plus een smerige straat.Uiteindelijk vond ik ergens op internet na veel speuren een zijdelingse opmerking ,die mij naar de oplossing leidde.De as wordt geborgd door een holle pen.In deze pen hoort een andere,kleine pen met de split aan de tegenovergestelde kant,of,gemakkelijker de holle pen vullen met gasketkit.Het probleem is definitief opgelost. Doe je voordeel ermee. Het blijkt toegepast te worden op alle Renault versnellingsbakken uit de jaren 90.O.a. Mitsubishi

leon10

Geplaatst door leon10 , lid sinds 14 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 PRO, 8 jaar geleden

Bedankt voor de tip.

mvg.
Moderator Problemcar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opgeloste problemen Master of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.