Peugeot 106: 106 rallye '94 Kilometertellerkabel vervangen Opgelost.

Bouwjaar: 1994

Hallo, heeft er iemand een tip hoe ik de kilometerteller kabel kan vervangen in mijn auto, ik wou de lampjes van de klok vervangen en sindsdien doet mijn snelheidsmeter niet meer, de kabel is gebroken. Nu heb ik een nieuwe maar hoe krijg je de kabel van het instrumentenpaneel af en van je motorblok? Als dit is gebeurd dan kan ik ook direct de lampjes verwisselen. Alvast bedankt voor een ieder die ook maar geprobeerd heeft een oplossing te bieden.

noeltie

Geplaatst door noeltie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

op de tellerklok zit hij gewoon op geklikt en op de bak trek je hem er zo uit als je eerst even de rubberen borgspie eruit trekt.

noeltie (0), 18 jaar geleden

Moet dit achter het instrumentenpaneel losgetrokken worden of kan ik vanuit de motorruimte aan de kabel trekken, heb je hier nog een tip voor? Of moet ik hem loshalen van de bak en dan de klokkenunit naar voren halen en loskoppelen?

noeltie (0), 18 jaar geleden

Het is gelukt, alle lampjes in de unit doen het weer en de tellerkabel is ook vervangen. Het was dus kabel van de bak halen en klokkenunit naar voren halen. (wel stuur verwijdert) Vervolgens de kabel eraf getrokken. In omgekeerde volgorde alles weer gemonteerd al met al een half uurtje werk. Bedankt voor de info Oldtimer Jansen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.