Peugeot 307: 307 hdi 1.6 110 pk kachelprobleem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600 hdi

Geachte kollegas,

We hebben enige problemen met een 307 hdi waarvan de klimatronic niet goed werkt.

Onlangs is er voor garantie iets vervangen aan de klimatronic, echter het probleem is niet verholpen, de dealer zij dat er twee
dingetjes vervangen waren, maar wist mij verder niet te vertellen wat. maar het probleem moest opgelost zijn.
De klimatronic ingeschakeld en de temperatuur op 27 graden de hoogste stand, en de auto word binnenin niet warmer dan 15 graden?.

Het heeft dus helemaal niets geholpen de kachel wordt nog steeds niet warm.,m, iemand ervaring met dit probleem?

Tevens het volgende: de auto heeft slecht 20.000 kilometer gelopen en altyd bijde koude start piept de multiriem, hij is teruggeweest en ze spuiten simpelweg vwat belt spray op de riem en na 2 dagen piept de riem weer.
Ik heb gezegd dat we dat zelf ook wel kunnen en dat dat mijns inszien niet echt een oplossing is voor een vrijwel nieuwe auto maar de riem vervangen is de grootst mogelijke onzin zegt de dealer bij deze kilometerstand. Nu zijn ze zover dat ze wel de riem willen vervangen maar wat schertst mijn verbazing om de multiriem van een dergelijke 307 te vervangen moet de peugeot dealer speciaal gereedschap bestellen, daar heb ik nog nooit van gehoord.

Iemand ervaring hiermee want op zon manier wordt zon auto wel erg vervelend..en de dealer vertrouwen we niet zozeer meer met al hun verhaaltjes...

Harry4233

Geplaatst door Harry4233 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (450) PRO, 17 jaar geleden

punt 1, meestal beschadigd het tandwiel op het kachelhuis onder het bedieningsmotortje. eerst moest je hiervoor het gehele kachelhuis vervangen, later is hier een rep set voor bedacht. dus even kijken of dit goed is gerepareerd. punt 2 de riem is een zgn stretch-belt (zonder spanner) waarvoor je idd speciaal gereedschap nodig hebt. wel een beetje jammer dat ze dit nog niet hebben want ze zijn al even in omloop. deze riemen mag je trouwens absoluut NIET smeren.

Dirk2301 (0), 17 jaar geleden

Inderdaad
bij mij is de riem ook al vervangen omdat hij bij koude start piept.
Dit is zonder probleem verholepen
307 hdi 90pk (07/2006 en 20.000km)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum