Peugeot Partner Tepee 2017: aanjager verwarming werkt niet

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Goeiemiddag,

Ik heb hulp nodig. Ik heb hier een Partner waarvan de aanjager van de verwarming niet meer werkt, is gewoon uitgevallen wanneer hij op hoogste stand stond. Ik heb hem al gedemonteerd en rechtstreeks op 12v werkt hij wel. Aan de draaiknop heb ik geen spanning. Alle zekeringen zijn in orde. Waarom krijg ik geen spanning aan de bedieningsknop? Zit er ergens een relais? Ik vind er geen.

grtz
Manu

tafspeed

Geplaatst door tafspeed , lid sinds 6 jaar geleden

6 Reacties

lange-frans, 4 maanden geleden

kachel weerstand al doorgemeten ? als deze stuk is krijg je geen spanning op draaiknop .

tafspeed, 4 maanden geleden

Ja en die lijkt me in orde. Nu heb ik al ergens gelezen dat er een groen relais zou zitten ergens bij de zekeringkast maar ik zie er niet direct één. Ging wel over een ouder model (2010). Zit die er ook nog ergens bij een 2017?

hans4074 PRO, 4 maanden geleden

Groen of geel relais. Zit volgens mij achter de, wat jij zekeringkast noemt, oftewel de BSI links naast de stuurkolom. Plaats anders het chassisnummer eens, dan doe ik een poging om op het elektrisch schema te kijken..

tafspeed, 4 maanden geleden

Ah, dat is de BSI :-). Ik zit meer in de oldtimermotorfoetsen en daar heb je dat zo niet :-).
Hier is het chassisnummer: VF37JBHY6HJ643727(01)
Alvast bedankt en mijn beste wensen voor het nieuwe jaar.

grtz
Manu

hans4074 PRO, 4 maanden geleden

Het is een groen relais en zit inderdaad onderaan aan de achterzijde van de BSI. Hier is een zogenaamde TSB over. Dit is een technisch service bulletin van Peugeot over voorkomende problemen. Er moet in dit geval een kleine modificatie aan relais en bedrading uitgevoerd worden. Check in ieder geval de aansluitingen van dit relais. Waarschijnlijk verbrand/gesmolten.
Ook voor jou een fijn nieuwjaar.

tafspeed, 4 maanden geleden

Het relais is inderdaad verbrand (en het is een grijs :-) ). Bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner Tepee of stel zelf een nieuwe vraag.