Peugeot 306 : Aanjager werkt niet, wel spanning geen massa

Hallo!

Ik heb een probleem met een 306. De aanjager werkt al een paar weken niet meer. Nu ben ik naar de sloop geweest om een andere ventilator te halen maar na inbouw blijkt deze het ook niet te doen...

Uiteindelijk ben ik gaan meten met een multimeter (had ik eerst moeten doen maar ach) en het blijkt dat er wel spanning op de connector staat maar dat er geen massa is! Dit heb ik geverifieerd door blanke carrosserie te nemen en het + punt geeft spanning aan (13-14V) en standje doormeten op het massapunt geeft een oneindige weerstand.

Kan dit de bedrading zijn of is er meer aan de hand?

Hoe haal ik de instelknoppen los die onder de radio zitten? (de verlichting is al eeuwen stuk dus moet daar toch even bij)

Dave LdB

Geplaatst door Dave LdB , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

T luteijn PRO, 17 jaar geleden

Ik denk dat je voorschakelweerstand stuk is.

peugeot8938, 17 jaar geleden

De diode bij je kachel weerstand is kapot.

Onder de motorkap aan de rechterkant van de auto moet het kunststofgaaswerk tegen de voorruit gedemonteerd worden. Vervolgens het bruggetje over de luchttunnel verwijderen. Luchttunnel verwijderen door een parker en een paraplu los te maken. Onder de luchttunnel zit een gaaswerk met handvaten. Deze rustig loshalen. In het gat zie je nu je motor zitten. Aan de achterzijde (kofferbakzijde) zit een schakelweerstand. Door deze met de bovenkant naar links te draaien kan hij uit de carrosserie worden gehaald. Let op dat de stekker niet in het gat valt! Waarschijnlijk is de diode bij die drie weerstande doorgebrand. Een nieuwe weerstand kost bij de dealer 7-8 euro.

Succes.

j.romijn PRO, 17 jaar geleden

Even een verbetering, bij de kachelweerstand zit geen diode maar een temperatuur zekering die de geest geeft als hij door de een of andere reden te heet wordt. Als je het goedkoop wilt proberen knip je de zekering weg en zet je op de 2 draadjes een kroonsteen waar je het plastic vanaf knipt want dat smelt toch. Kijk goed of de venti. wel goed draait want daardoor gaat vaak die zekering stuk.

Dave LdB, 17 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden.

Ik heb het niet meer kunnen proberen, auto is een paar dagen later verkocht. Op gegeven moment moet je gewoon upgraden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.