Peugeot 206: afstellen handrem 206??

Bouwjaar: 1999

Ik heb de remschoenen van beide trommelremmen achter vervangen (bedankt Oiram T voor advies over loshalen vastzittende trommels. Met jouw advies is het gelukt!)

Met de nieuwe remschoenen werkt het 'gewoon' remmen (dus op de remcylinders) nu prima.

Met de handrem blijkt echter bij het linkerwiel (la) de rem iets eerder aan te grijpen dan bij het rechterwiel (ra).
Als je de handrem aantrekt bij zachtjes vooruit rijden 'duikt' de linkerachterkant van de auto ook iets naar beneden

Alles in beide remtrommels zit goed en loopt soepel.

Achter de handrem kan ik alleen BEIDE kabels tegelijk stellen. Kan ik de handremkabel la en ra ook APART stellen (ik las op deze site dat bij een 806 de linkerkabel te stellen is. Is dat ook bij de 206 het geval?)

Alvast bedankt voor je reactie
groeten
Rein

Rein9359

Geplaatst door Rein9359 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee, er zit aan de handrem een soort van evenaar.Als de handrem op één wiel beter werkt is de rem aan die kant gewoon ook iets beter , tenzij de kabel rechts een beetje stroef loopt maar als de rem goed los komt zou ik het eerst eens een tijdje aanzien ik denk dat het vanzelf beter wordt.

William12146 (0), 18 jaar geleden

Als je het goed wilt afstellen, moet je de trommels weer demonteren. Tussen de remschoenen zit een stangetje met schroefdraad. Hiermee stel je de schoenen naar binnen of naar buiten. Je moet ze zo afstellen, dat wanneer de trommel er weer op zit ze net vrij lopen. Je mag ze iets horen aanlopen als de trommel maar goed vrij draaid. Bij jouw 206 staat links niet gelijk aan rechts. De remmen zijn zelf stellend maar dit kunnen ze niet overbruggen.Hetzelfde heb ik namelijk gehad met mijn 306. Bij mijn auto heeft dit ook invloed op de hoogte van het rempedaal. Bij goed afstellen zit het rempunt hoger in het pedaal i.p.v. heel laag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum