Peugeot Boxer: Airco - code P0530

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 3.0HDI, Motorinhoud (cc): 2999, Vermogen (kw): 116

Probleem met Airco.

Ben 1e eigenaar van het voertuig met 81.000 Km op de teller.

Sinds een 2-tal jaar werkte de airco mindere goed dacht ik. Bij onderhoud in garage vorig jaar gevraagd om de airco ns na te kijken. bij ophalen opmerking gekregen -> airco is ok.

Volgens mij werkte die nog steeds niet erg efficiënt maar "als de officiële garagehouder zegt dat het ok is zal het de mindere werking wel mijn idee zijn".

Afgelopen week airco op willen zetten maar geen gevolg -> geen "geklik" en ook de koelfan slaat niet aan wat normaal gezien wel zo is.

Alle zekeringen nagelopen en die zijn in orde.

Foutcodes uitgelezen: P0638 (moet ik nog nakijken want motor loopt tot nu toe prima) en dan ook nog code P0530.
De laatste code wijst op de druksensor van de airco.

Nu mijn vragen:

1. Kan het zijn dat het airo gas na 7 jaar stilaan weg is en dat het fenomeen geeft -> druk zakt stilaan -> airco werkt steeds minder goed -> nu gasdruk te laag en dus schakelt de sensor niet.
Kan dit opgelost met gewoon her/bijvullen?

2. Is de sensor defect en kan die zo vervangen worden of geeft die direct contact met het airco gas en moet dit in de garage gebeuren waarbij ze eerst het gas verwijderen?

Alvast dank voor de hulp.

Beire2

Geplaatst door Beire2 (60) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Het is goed mogelijk dat door een te lage druk in het aircosysteem, de druksensor in storing gaat. Advies: laat eerst controleren of er voldoende koudemiddel aanwezig is. Na 7 jaar is dat niet overbodig.

harry4203 (425) PRO, 5 jaar geleden

bij de gemiddelde boxer is de airco na 2 tot 3 jr leeg/stuk. dus leeghalen als er nog wat koudemiddel in zit en kijken waar ie lekt.

Beire2 (60), 5 jaar geleden

Ok bedankt,

Dan ga ik: A. Kijken of er eventueel een lek is en B. Opvullen.


Zal ergens voor binnen een 14-tal dagen zijn en dan kom ik zeker melden wat er los was.

Beire2 (60), 5 jaar geleden

Deze morgen wagen weggebracht naar garage voor hervulling. Zonet terug opgehaald en de airco werkt (momenteel) prima. Heb gevraagd of ze het systeem normaal gezien nog nakijken op lekken (opdrukken dacht ik) en ze vertelden me dat dit inderdaad gebeurd maar dan wel met vacuum te trekken.

Achteraf gezien lijkt me dit wel logisch omdat je bij op druk zetten het eventuele nog aanwezig airco product in de vrije lucht duwt als er een lek is en dat wilt niemand natuurlijk.

Dus: Airco is nu dus al ok en als dit weer pas na 6 of 7 jaar een probleem oplevert vind ik het goed zo. ;-)

Nu ns kijken of de foutcode P0638 (niets met airco ter maken) nog optreedt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum