Peugeot 307: Airco koelt niet goed, bijmenging warme lucht?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hoi allemaal!

Mijn handbediende airco koelt niet goed genoeg vind ik. Als de buitentemperatuur rond de 20 graden ligt wordt het in de auto niet koeler dan ca. 25. Met de extreem warme temperaturen van laatst was het minstens 30 graden.
Als ik alle roosters dicht zet op één na is de uitstroomtemperatuur ca. 10 graden, zet ik de roosters open dan stijgt dit naar ca. 14 graden.
De airco is opnieuw gevuld maar dit was niet de oplossing. Wat mij opvalt is het volgende:
- zodra de luchtstroom op ramen of gezicht wordt gericht stroomt er bij de voeten warme/hete lucht (40 graden) uit de opening
- zodra de luchtstroom op de voeten wordt gericht daalt de uitstroomtemperatuur bij de voeten naar ca. 25 graden
- de handbediende knop van de temperatuur kan ik wel helemaal op koud zetten maar helemaal op warm gaat niet, ik voel een blokkade.

Dit lijkt mij niet te kloppen. Ik heb wel gezien dat de kachelradiateur bij de opening van de voeten zit maar het lijkt mij dat met de temperatuurinstelling op koud er geen bijmenging van warm mag zijn.

Kan het zijn dat er iets verschoven (tandwiel?) is bij de instelling van de temperatuurknop waardoor bij de koudste stand er nog steeds wat warme lucht wordt toegevoerd? Zo ja, is dit makkelijk te controleren. Het is allemaal kabelbediening en zo te zijn vrij gemakkelijk te demonteren.

alvast bedankt

uibeltje

Geplaatst door uibeltje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erikvr (0), 17 jaar geleden

Heb je al geprobeerd of je met airco uit ook warme lucht krijgt? Waarschijnlijk sluit de warme lucht toevoerklep dan niet goed af, en blijft het altijd te warm in de auto. Is dit het geval dan hoef je de storing niet in de airco te zoeken.
Ik heb dit probleem ook ooit bij een BX gehad die alleen links er warme lucht uitblies.

uibeltje (0), 17 jaar geleden

Het is opgelost!
Klep sloot inderdaad niet goed omdat de buitenkabel uit zijn klemmetje was geschoten. Bij instelling van de koudste stand bleef deze nog steeds een stukje openstaan.
Kabel was gemakkelijk weer vast te maken en nu is de airco weer ijskoud.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.