Peugeot 206: auto slaat af bij gas loslaten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 xs

De klant klaagde vorig jaar over afslaan bij het gas los laten. Wij hebben toen de stationairregelklep vervangen. Deze is door de dealer ingelezen. Toen is het een poosje goed gegaan, maar nu begint het weer. Wat kan hiervan de oorzaak zijn??
Wie kan ons helpen?

mvg martin

brandweerman112

Geplaatst door brandweerman112 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 16 jaar geleden

Inwendig sterk vervuilde motor?.......1x meegemaakt. Wagensnelheids-sensor? Luchtdruksensor inwendig vuil?(olie in de meetopening van de druksensor)
Gasklep positie sensor? Elektro klep absorbtie.
Wat ook wel eens voorkomt is doorslijten van een draadje of draden die isolatie kwijt zijn in de kabelboom die in het kabelgootje achter/naast de distributiekap naar beneden loopt. juist in de bocht waar de kabelgoot horizontaal verder gaat, dus thv de waterpomp. Het hoeft maar net dat ene draadje te zijn wat blank is!!!
Een verscheidenheid aan mogelijkheden dus, en misschien toch verstandig om dmv uitlezen en/of meting gegevens effkes naar de peugeot dealert te gaan als deze mogelijkheid er is.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Zoals vele malen op dit forum al aangegeven kan dit aan de bobine liggen. Elektrofil is het goede merk, en een sagen bobine kun je het beste vervangen bij dit soort storingen. gebruik de zoekfunctie maar eens.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.