Peugeot Partner: autoradio direct op de accu aansluiten

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel

ik heb een Peugeot partner bedrijfswagen en ik vroeg me af of de radio tijdens een onderhoudsbeurt gemakkelijk direct is aan te sluiten op de accu om hiermee de eco modus te kunnen omzeilen.

ik snap dat de eco modus er niet voor niets in zit maar het is waardeloos om elke 5 minuten de auto te moeten starten omdat de radio op eco gaat.
naar mijn mening slaan ze bij Peugeot de plank mis want elke 5 minuten de motor starten en uitzetten vergt veel meer stroom van de accu dan de radio een half uur te laten spelen.

martin036

Geplaatst door martin036 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

harry4203 (460) PRO, 8 jaar geleden

voor het probleemloos aanslaan en functioneren van een auto wordt een voldoende hoge boordspanning steeds belangrijker, dit bereik je oa door zo min mogelijk verbruikers toe te staan tijdens het niet draaien v/d motor. dus ik denk niet dat men hier de plank mis slaat. radio anders aansluiten kan natuurlijk altijd, vraag is echter waarom zou je dat willen?

martin036 (0), 8 jaar geleden

ze kunnen de radio dus gewoon anders aansluiten. binnenkort moet de auto voor een onderhoudsbeurt naar de garage dan mogen ze dat van mij gelijk doen.

de reden waarom is simpel, het is waardeloos om in de pauze elke 5 minuten de auto te moeten starten omdat het systeem op ecostand gaat.

harry4203 (460) PRO, 8 jaar geleden

oke duidelijk, jij luncht dus in de auto.

hoes (0), 8 jaar geleden

Als het goed is kan de eco modus ook uit geschakeld worden door de peugeot dealer.


Mvg,

Hoesein.

martin036 (0), 7 jaar geleden

eco modus kon niet worden uitgeschakeld volgens de dealer. helaas!
lunchen doe ik wel in de auto maar ik hou het netjes :)

j@n-willem (0) PRO, 7 jaar geleden

De accu ook na gemeten? 5 min is wel zeer kort, ik denk dat je accu niet meer zijn volle capaciteit heeft.... laat ze dat checken bij de beurt.
Gr jw

martin036 (0), 7 jaar geleden

de auto is nog geen jaar oud dus ik denk (verwacht eigenlijk) dat de accu nog in een goede staat zou moeten verkeren.

in eerste instantie speelt de radio vaak ongeveer 15 minuten voordat deze in de eco modus komt en daarna, na het starten en uitzetten van de motor maximaal 5 minuten. ik start dus geregeld de motor om deze vervolgens weer uit te zetten. qua kilometers rij ik 150 tot 350 per dag dus de accu zou opgeladen moeten zijn

het is jammer maar ik heb me er maar bij neergelegd.
gr,
martin

j@n-willem (0) PRO, 7 jaar geleden

Dat ie na de 2e start maar 5 min duurt klopt, je moet hem volgens mij minimaal 5a8min laten.lopen wil je weer de 15/20 voor de eco stand bereiken. Misschien is dat een tip?
Gr jw

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum