Peugeot 307: Binnerkachel vertilator werkt niet meer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600 HDI

Mijn binnen ventilator doet niks meer is plots uitgevallen. Zekeringen zijn ok.
Is het type met manuele airo en heeft 4 standen en werk in geen enkele stand. Een paar maanden terug is die nog al eens uitgevallen maar werkte erna direct terug. Wat zou dit kunnen zijn??? En waar zit ergens de binnen ventilor.

bart007

Geplaatst door bart007 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

eljafaka (55), 16 jaar geleden

Onder het handschoen vak zit de binnen ventilator .Deze moet gedemonteerd worden . Je zult een printplaat tegen komen . Hierop zit een diode geplaatst deze is defect . Zo'n diode kost een paar euro's . het probleem zit in de waarde daarvan . Ik zelf heb een diode door gemeten van een werkende diode. Is zijn verschillende waardes in . Vervolgens de oude vernieuwd .Diverse garage 's doen dit zo. Diode's zijn verkrijgbaar bij elektronica zaken .Zoals Conrad .

harry4203 (460) PRO, 16 jaar geleden

de binnenventilator zit bovenin het kachelhuis en is te zien als je langs het gaspedaal schuin omhoog kijkt.(kun je slecht bij)
het onderdeel wat eljafaka bedoeld is de kachelweerstand. als die diode stuk is doet ie het nog wel op de hoogste stand, dus waarschijnlijk is de stekkerverbinding op de weerstand slecht(gebeurd wel eens), of de kachelmotor is stuk. eventueel zou het kachelpaneel ook nog de boosdoener kunnen zijn maar dat komt volgens mij niet veel voor.maar ja, meten is weten.

206gti (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=bart007]Mijn binnen ventilator doet niks meer is plots uitgevallen. Zekeringen zijn ok.
Is het type met manuele airo en heeft 4 standen en werk in geen enkele stand. Een paar maanden terug is die nog al eens uitgevallen maar werkte erna direct terug. Wat zou dit kunnen zijn??? En waar zit ergens de binnen ventilor.[/quote]
Bij de 307 met manueel bediende airco gaat de stekker van de kachelweerstand nog al eens stuk. Als je de recirculatieklep open zet en dan bij het dashboardkastje omhoog kijkt zie je de weerstand zit. Deze kan je een slag draaien en dan komt hij los. Als je dan de stekker loshaald is de kans groot dat die verbrand is. Vervang dan dat stuk kabelboom en de weerstand.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.