Peugeot 206: Bougies vervangen

Bouwjaar: 1999

Ik wil zelf de bougies van mijn 206 1.4I vervangen.
als ik in de motorruimte kijk zie ik ze niet direct zitten.

-Welk type bougie is de beste voor deze wagen
-Hoe kan ik het beste te werk gaan om ze te vervangen

Alvast bedankt

Ronald10391

Geplaatst door Ronald10391 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je ze niet kunt vinden moet je gewoon de bougiekabels volgen. Kabels lostrekken, bougies losdraaien, nieuwe erin en bougiedoppen terug steken. Wel erop letten dat je de goede bougiedop op de goede bougie steekt. Merk en type bougie: NGK BKR6EK is altijd goed.

Ronald10391 (0), 19 jaar geleden

Bedankt Roel

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij deze auto zit de bobine boven op de bougies, geen bougie kabels dus! De bobine zit achter het kleppendeksel bevestigd met 2 m6 bouten. als je je die demonteerd en de aansluitstekker kun je de bobine geheel verwijderen en vervolgens kun je de bougies vervangen.

Ronald10391 (0), 19 jaar geleden

Toni heel erg bedankt voor de uitleg

Jamal4870 (0), 19 jaar geleden

Je kan beter 1 er uit halen en vervangen en dan pas aan de andere beginnen. DUS NIET alle vier eruit halen en dat je straks niet meer weet welke kabel bij welke bougie hoort!!

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Met dat bobineblok kan het niet verkeerd gaan, en Toni volgens mij zijn het bouten waar die bobine mee vastzit.En ook even de snelsluitingen van de carterontluchting losmaken dat geeft meer ruimte.Originele bougie's onderdeel nr 596015.O,ja, als het merk van de bobine Sagem is kun je hem beter vervangen door een van het merk Elektrofil.Minder radiostoring, betere rijeigenschappen en minder kans op het stuk gaan van de motor ecu.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

He oldtimer, het zijn inderdaat bouten, die sagem bobine zit ook nog steeds op de nieuwste modellen . In agir stond een bericht dat we bij het vervangen van de bobine precies moesten melden hoe en wat we gemeten hebben. Vervang jij die sagem bobine bij elke beurt of overdrijf ik nou een beetje ?!!

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee, alleen vervangen bij klachten en als het van een persoonlijke vriend of kennis is.Dit om gedoe op elke verjaardag te voorkomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum