Peugeot 607: cruise controle an snelheidsbegrenzer

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2HDI136

Geachte,
ik rijdt zoals gewoonlijk met de cruise controle ingesteld (gewone snelheid, zo'n 90km/u) toen hij plots vanzelf uitschakelt, met de melding op het scherm: "defect in snelheidsregelaar" alsook een pictogram op het dashboard met zelfde melding. Verder is alles normaal in de auto maar die melding komt steeds terug als ik probeer. Het lijkt dus iets definitief.
Heeft daar iemand ervaring mee? Het toeval wil dat ik een week geleden wat aan de auto gewerkt heb, maar dat was enkel het vervangen van mijn achterremschijven m.a.w. kan daarmee niets te maken hebben dacht ik.
Werner

peugeotfan

Geplaatst door peugeotfan (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

607 3.0V6 (0), 8 jaar geleden

Misschien de ABS sensor bij reparatie defect gegaan (of het kabeltje)?
Heb dit eens bij een ander merk auto gehad, cruise control sprong er dan steeds vanaf, als gevolg van defecte ABS sensor rechtsvoor.

peugeotfan (0), 8 jaar geleden

Bedankt Marco. Maar het zou mij verwonderen dat ik dan niet meer melding krijg van "storing ABS systeem" of dgl. Maar ik ga morgen de achterwielen demonteren en grondig nazien.

607 3.0V6 (0), 8 jaar geleden

Hallo Werner,
Je hebt gelijk, dit dacht ik eerst ook. Pas toen de sensor meer problemen gaf ging ik ESP en ABS storingen krijgen, maar dat was pas vele maanden later. (was bij een Opel Insignia)
Toch vloog in het begin alleen de cruise controll er om de haverklap af. Bleek een breuk in de sensorkabel te zijn, dus bij een hobbeltje in de weg kennelijk even geen signaal en dan direct cruise eraf.
Succes met nazien morgen!
Groet,
Marco

peugeotfan (0), 8 jaar geleden

Goeie tip dus. Ik heb vandaag beide ABS sensoren grondig gereinigd en betast. Niet erg veel aan te zien behalve dat ze erg vervuild waren. Dit was me ontgaan toen ik de remschijven verving. Geen duidelijkheid dus maar feit is dat de cruise control nu terug werkt. 't zal nu af te wachten zijn de volgende dagen of het O.K. blijft.
Ik beschouw het probleem dus opgelost, zoniet kom ik erop terug op het forum.
Groeten en bedankt
Werner

607 3.0V6 (0), 8 jaar geleden

Goed om te horen Werner!

Ik heb destijds mijn sensor doorgemeten, was duidelijk bij buigen van de kabel dat er een breuk in zat.
De connector van sensor naar kabelboom zou ook vies kunnen zijn!

Bedankt voor de feedback!

Groet,
Marco

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.