Peugeot Partner: een echte problemcar

Bouwjaar: 2002

hallo allemaal, nadat de krukaspoelie kapot was gelopen en vervolgens bij demontage de bout afbrak id er een nieuwe krukas ingekomen.
auto heeft 2 weken goed gelopen tot er spontaan een klep niet meer dicht ging. na een kijk operatie bleek een tuimelaartje kapot zijn gegaan en is de cilinderkop vervangen.
aangezien dat je bij een 2.0 hdi overal lekker bij kan komen heb ik besloten om de moter te demonteren te repareren en weer te hermonteren.

conclusie; auto loopt perfect alleen als je in de 2e versneling laag in toeren rijd en gas geeft is ie niet vooruit te branden en lijkt het alsof ie op 3 cil. loopt.
vermogen is een stuk minder.
als je stil staat en gas geeft hoor/merk je niets

geen storing op dashbord,
auto rookt ook niet.

ik zit zelf aan de nokkenassensor te denken maar ik weet niet of deze met de ecu in verbinding staat om een storing aan te geven.

ik heb het helemaal gehad met dat ding (er staat met gemak qua geld een nieuwe auto)

wie kan mij helpen?

auto is van 2002 en heeft 185.000 km gelopen
cilinderkop van 2002 met 44.000 km

groeten van patrick

patrickvo

Geplaatst door patrickvo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

zit er niet een slangetje van de UGR verkeerd gemonteerd.

patrickvo (0), 18 jaar geleden

oke en waar zit deze precies? en kunnen de slangetjes van het apparaatje die aan de accu bak zitten er ook mee te maken hebben?

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

UGR uitlaatgasdrecirculatie kijk eens naar de klep acter op de kop die met het ijzeren pijpje naar het inlaatspruitstuk loopt en volg daarvandaan de slangetjes naar een klep, volgens mij die die jij bedoelt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.