Peugeot 3008 2016: Electrische storing

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Motorcode: HN02, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 96

Daar ik nieuw ben op dit forum dacht ik door het trefwoord “electrisch probleem” aan te geven een serie diverse storingsmeldingen over het electrisch systeem te zien zou krijgen met mogelijk een soortgelijk probleem dat ik heb, maar het werkt dus anders…….
Het probleem……….: Bij het starten van mijn 3008 SUV GT line verschijnt regelmatig de melding “Storing electrisch systeem laat auto repareren” en soms met melding van bepaalde onderdelen die de storing veroorzaken🤔 Een enkele keer komt het voor dat de auto niet start vanwege een “leeggelopen” accu😡. De garage diverse keren deze storing gemeld doch bij meting niets kunnen vinden…….
Ik hoop met deze vraag duidelijk te hebben aangegeven wat het probleem is😊….

JTG

Geplaatst door JTG (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 3008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Moderator Problemcar (90) PRO, 1 jaar geleden

Aan de rechterkant van de startpagina zie je een blauw vak met "vind jou oplossing"
Hier kan je een trefwoord invullen en zoeken op automerk.

Ik heb jou vorige topic verwijderd want daar komen we niet verder mee.

Moderator Problemcar

harry4203 (695) PRO, 1 jaar geleden

Garage of dealer? zou de auto uit laten lezen met originele tester, en dan de gehele auto incl het logboek van de bsi. Er moet ergens wat in staan met jou klacht. Kan zomaar zijn dat er bv een softwareupdate voor is. ook kan de zekeringkast bij de accu dit soort klachten veroorzaken.

JTG (0), 1 jaar geleden

Ik heb vertrouwen in een Peugeot dealer..........maar de keren dat ik de storing heb aangegeven werd er niets gevonden😟Ergens heb ik ook gelezen dat de z.g. BPAG Module de oorzaak zou kunnen zijn🤔 Dit zou de module zijn die het gehele electrisch systeem van de auto regelt, maar ik vind het vreemd dat IK met deze wetenschap de officiële Peugeotdealer op de hoogte moet stellen.........

harry4203 (695) PRO, 1 jaar geleden

Dat is de zekeringkast bij de accu idd.
Vaak staat er in het bsi-logboek wel een foutcode die hier naar wijst. Kan ook dat er niks relevants in staat en dat er op basis van jou af en toe klacht dan de bpga wordt vervangen. Dit is dan enigszins een gok wat door de gemiddelde klant vaak ook niet erg wordt gewaardeerd.

JTG (0), 1 jaar geleden

Tja, ik moet die gok dan maar nemen want altijd wegrijden met de elektrische storingsmelding + het oplichtende steeksleuteltje op het dashboard of erger nog, dat de auto met een lege accu staat, daar word je ook niet happy van😔! Derhalve heb ik deze mogelijke oplossing maar geriskeerd… in de hoop dat met de vervanging van deze module het probleem opgelost is. ‘k heb ook geen idee wat deze operatie mij gaat kosten maar na 4 jaar deze storing te hebben “geaccepteerd” hoop ik op succes……🤔 (op AliExpress staan ze voor de 3008 te koop voor tussen de €100 en €200 maar gezien het feit dat je exact de juiste moet hebben én dat ze bij vervanging ingeregeld en ingelezen moet worden durf ik dit niet aan…..
Ik laat je iig het resultaat weten😉
Bij voorbaat dank voor het reageren op mijn berichten 😊

JTG (0), 1 jaar geleden

Aansluitend op mijn laatste bericht:
Ongeveer 10 dagen geleden bij de Peugeotdealer de BPAG unit laten bestellen teneinde de (dure) gok te nemen en deze module in mijn auto te laten plaatsen..........We zijn nu ongeveer dus 10 dagen verder en de module is nog steeds niet gearriveerd. Dus ik pak heel af en toe de auto om even te testen of de storing nog aanwezig is. Dit is weer wisselvallig. De ene keer start zonder storingsmelding, de andere keer bij 3x starten "Electrische storing , laat auto repareren" Dussss nog geen oplossing. Als de module gearriveerd en geplaatst is zal ik zeker de resultaten in dit topic vermelden.

check

Beste antwoord, geplaatst door JTG (0), 9 maanden geleden

Ik dacht dat ik op een topic al had geantwoord maar zie het niet terug, dus hier mijn antwoord: De BPAG is eindelijk ontvangen en geplaatst! En………alles werkt weer als een tierelier! Dit is nu ongeveer ruim een maand geleden gebeurd maar ik ben altijd voorzichtig om gelijk in de hoera modus te gaan staan, maar durf het na zo’n 6 weken wel te zeggen dat ik geen diverse storingen meer heb gekregen en ervan uitga dat dit BPAG Unit de boosdoener was!

Marjolein77Ollie (0), 9 maanden geleden

Wij hebben exact hetzelfde probleem. Wat heeft dit alles jouw gekost als ik vragen mag?

    Heb inmiddels gereageerd op de vraag van Marjolein mbt de kosten van de reparatie 😉 - JTG (0), 9 maanden geleden
off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 3008 of stel zelf een nieuwe vraag.