Peugeot 407: Foute aflezing benzinemeter

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 2 liter

Na het laten inbouwen van een Landi gasinstalatie geeft de benzinetankmeter verkeerd aan.
Er zit nog 30 liter in de benzinetank maar geeft leeg aan en het lampje blijft branden.
Er is alleen op LPG gereden, het is duidelijk dat de LPG de computer op het verkeerde been zet.
Is hier iets aan te parametreren, of moet je er mee leven.
Ik heb met een Renault Lagune dit ook, maar houd de benzinebrandstoftank vol, maar ziet hem regelmatig een kwart terugvallen maar ook weer naar vol soms terug gaan.
Wie heeft een zinnig antwoord?

piet8975

Geplaatst door piet8975 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peugeot604 (0) PRO, 14 jaar geleden

is helaas niets aan te doen. tegenwoordig wordt de vlotterstand alleen gemeten bij het starten, en de benzinemeter wordt tijdens de rit aangestuurd door de boordcomputer, aan de hand van het verbruik.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Er was destijds van/voor AG installaties een schrijven voor 407 over deze klacht. Wij hebben er toen een paar moeten veranderen met een extra (plus?) draad en een verandering in de bedrading van de gasinstallatie. Hoe en wat weet ik niet meer, maar misschien iemand die dagelijks aan gasinstallatie werkt nog wel en dan is het nog maar de vraag of dit van toepassing zou zijn voor een landi.

piet8975 (0), 14 jaar geleden

Bedankt Hans, ik zal de importeur van Landi benaderen of dit is op te lossen, maar ik denk dat het eerste antwoordt het dichts bij is, maar dan zou ook de benzinemeter bij het leegrijden van de LPG tank op nul komen te staan maar dat is niet het geval hij blijft op driekwart staan.
Vriendelijk bedankt voor de sugesties.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Denk ook dat de info van andere hans helemaal juist is. Het is ook alweer een tijdje geleden, maar kwam de AG info toevallig enkele weken geleden tegen toen ik aan het opruimen was. Het waren 2 dezelfde en of ik ze allebei weggegooit heb weet ik niet meer. Zal morgen in ieder geval even voor je kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.