Peugeot BOXER 330 L2H2 2.2HDI 12 0: gierend geluid bij terugschakelen + niet harder dan 115 km/u

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 96

Ik heb een boxer uit 2012
probleem 1: bij het terugschakelen van 4 naar 3 en van 3 naar 2 ontstaat een gierend geluid. In 1e versnelling hoor je dat geluid ook. Hij schakelt verder goed, en versnelt ook normaal. Koppeling intrappen, geluid niet weg. Druklager of slijtage in bak?

probleem 2:
wil niet harder dan 115 km/u. niet in 4, 5 of 6 Ik vermoed een defecte luchtmassameter. Lmm afgekoppeld, echter maakt geen verschil. En daardoor motor in noodloop?

ik zal hem laten uitlezen, maar misschien zijn er zo wat tips te geven.

Johan6789

Geplaatst door Johan6789 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Johan6789 (0), 5 jaar geleden

Update probleem 1: bak moet worden gereviseerd. En dan is het makkelijk koppeling drukgroep ook gelijk te vervangen. Duur grapje maar it's worth it!!

Update probleem 2: geen storingscodes, luchtfilter vervangen, brandstoffilter vervangen, lmm of mafsensor vervangen geen enkel resultaat. Harder dan 115 km / u wil ie nog steeds niet, en nog steeds overmatig brandstofverbruik. Nu heb ik uitgezocht en heeft er een ecodrive snelheidsbegrenzer in heeft gezeten. Weliswaar gedemonteerd maar kan dat nadien nog steeds in de instellingen staan van de ecu? Of iets te maken hebben met elektrisch gaspedaal?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum