Peugeot Partner: Haperen, explosie in uitlaat, stekker los

Bouwjaar: 1998

Hoi allemaal,

Mijn Partner (1.4 benzine LPG-G3) hapert en bokt nogal.
Het gaat vrijwel over als ik er 30 km mee gereden heb en is de ene keer erger dan de andere keer.
Het gebeurt OOK op benzine!

Na inspectie onder de motorkap bleek er een losse draad te zijn: de stekker van een sensor zat los (sensor zit bovenop de motor vlak bij de gasklep). Hoe lang ik er zo mee gereden heb: geen idee...

Vastmaken lijkt wel wat te doen, maar niet veel.

Moet hiervoor een reset van het motormanagement plaatsvinden om hem die sensor weer te laten zien of wat? En zo ja, hoe doe je dat?

Heeft iemand nog andere tips? Alvast bedankt!

Gr,
Peter

pweerd

Geplaatst door pweerd (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ivo4682 (0), 18 jaar geleden

haal de accu klem er eens tijdje af en probeer het dan nog eens

Maitree (0), 18 jaar geleden

Bij een 405 1.6 1996, multipoint injectie gaat het zo,
accu minimaal 15 min los, daarna 10 sec op contact, starten zonder gas geven en 30 seconden stationair laten draaien (niet aan gaspedaal komen) Daarna 10 min rijden met een paar keer stationair draaien. Kom je wel aan gaspedaal, opnieuw uitvoeren.

pweerd (0), 18 jaar geleden

Nou, erg bedankt Ivo en Erik. Ik had er niet heel veel van verwacht: een laatste idee voor de gang naar de garage. Maar, hoera, hij doetet als vanouds. Hij trekt ook weer goed. Eigenlijk best wel vreemd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.