Peugeot Partner: Hapert op benzine EN gas, reset motormanagment leek oplossin

Bouwjaar: 1998

Dag mensen,

Ik had al een keer eerder een bericht geplaatst en dacht dattet over was, maar helaas.

Mijn probleem: de auto hapert sterk op zowel benzine als op gas. Bij lage toerentallen merk je er niet veel van, maar als je gaat rijden wordt het slecter en krijg je soms ook sterke backfires. Op de snelweg bokt ie langzaam naar de 110 km/h. Als je constante snelheid rijdt gaat het wel weer redelijk, hoewel hij dan nog steeds overslaat.

Ik heb enige tijd gereden met een losse sensor vlakbij de gasklep. De stekker was losgetrild. (weet iemand welke sensor dat is? zwarte doos van 15 bij 10 cm met een stekker met 3 draadjes)

De stekker is weer vastgemaakt maar dat verhielp de problemen niet. Daarom heb ik het motormanagement gereset door de accuklem los te maken. En jawel: daarna reed ie als een tierelier. Maar nu na nog eens zo'n 200 km gereden te hebben treden dezelfde problemen op. Ook heb ik de indruk dat hij duurder rijdt, maar dat weet ik pas zeker na een paar tankbeurten.

Iemand enig idee?

Gr,
Peter

pweerd

Geplaatst door pweerd (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Te weinig informatie,wat is het motortype en merk gasinstalatie,hoeveel kilometers en wat waren de laatste reparatie's?

pweerd (0), 18 jaar geleden

Het gaat om een partner Combispace 1.4
Gasinstallatie is Vialle voor zover ik weet (vierkant knopje linksonderaan dashboard met groen/rood ledje erin)

Bij de laatste grote beurt (juli) is de distributieriem en de waterpomp vervangen. Overigens liep hij daarna slecht stationair op benzine, maar omdat hij op gas prima reed heb ik daar toen geen aandacht aan besteed.

Recentelijk is de uitlaat inclusief katalysator vervangen door kwikfit. Het is geen geregelde katalysator (er zaten in ieder geval geen aansluitingen aan.)

Het bokken is na de uitlaatvervanging gekomen, maar niet direct erna.

Kilometerstand is 200.000

Andere waarneming: vanaf het begin dat ik 'm heb (jaar geleden, km stand 178000) hoor ik heel zachtjes de onsteking in de radio. 't is bijna niks, maar je hoort 't toch. Nogmaals: dat is al vanaf 't begin.

Gr,
Peter

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Vervang maar eens de bobine.En de rubber spenen die er aan zitten en laat de kleppen stellen.

pweerd (0), 18 jaar geleden

Iedereen bedankt voor de reacties.
Met name Oldtimer: schot in de roos. Na vervanging vd bobine loopt ie weer als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.