Peugeot 306: HDI BREAK; pieperende geluiden r.v. bij vollast

Bouwjaar: 2000

Hallo iedereen,

De afgelopen weken heb ik lange ritten gereden met de auto vol beladen. (vakantie, he..) Sinds die tijd hoor ik af en toe als ik optrek, of als ik volgas geef bij lagere toeren en hogere versnellingen, een pieperend geluid uit het vooronder. Het komt van de rechterkant. Eerst dacht ik aan piepjes uit het interieur, maar ik zit nu te denken aan iets van een versleten spanrol ofzo. Tijdens mijn vakantie stond de auto tijdens een regenachtige nacht namelijk buiten (normaal altijd binnen). Toen ik hem 's ochtends startte hoorde ik een enorm piepend / schurend geluid r.v. uit de motorruimte komen. Dit geluid had ik weleens eerder gehoord als ik wat ruitensproeiervloeistof op de multiriem morste tijdens bijvullen met draaiende motor.
Heeft iemand een idee of dit alles door nog wat anders veroorzaakt zou kunnen worden dan een kapotte spanrol o.i.d.?
Alvast bedankt!

henkenrianne

Geplaatst door henkenrianne (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk dat de motorpoulie bezig is stuk te gaan.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Oldtimer, dank je wel voor je snelle reactie!
Is er een manier om aan de poulie te zien of ie inderdaad de geest zal gaan geven? Dan kan ik de garage hierop wijzen. Die poulie is een beetje een zwak punt van dit type, of niet?

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Deze poulie's zijn voor zover ik weet recentelijk verbeterd, het stukgaan van de poulie kan in een autoleven zegmaar 1 of 2 keer voorkomen.
Als je naar de poulie kijkt en je ziet aan de uitslagbegrenzers beschadigingen of er komen bruin gekleurde vloeistofstrepen tussen uit dan kun je er van uit gaan dat hij ernstig bezig is stuk te gaan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.