Peugeot 206: Help, wat nu?

Bouwjaar: 1999

Hallo, ik heb een Puegeot 206 (80000km/ 1.1/ 1999/ benzine), en hij geeft af en toe (1 a 2x in de week) veel gas als ik probeer af te remmen, af en toe zakt het vanzelf weer af maar soms ook niet het enige wat helpt is gas geven maarja dat word lastig als je moet afremmen. Ik ben al 3x naar de garage geweest, 1ste keer kleppen/distributie riem vervangen/ bougies, tweede keer stappen motor schoongemaakt (andere garage) nu bij de derde keer willen ze mijn stappen motor vervangen? na het lezen hier op deze site begrijp ik dat het probleem hiermee vaak niet verholpen is.
Ik ben zo A-technisch als maar zijn kan en ze kunnen me alles aansmeren (ik heb pas ook begrepen dat een distributie riem vervangen hoeft te worden bij 120 000 km :-( )
Jullie advies op mijn probleem is zeer welkom.
Groetjes Deborah

deborah2057

Geplaatst door deborah2057 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RAH (0), 19 jaar geleden

Geeft de auto zelf gas? Of blijft het gaspedaal/gaskabel hangen en ontkoppel je? In het laatste geval lijkt het wellicht of de auto gas geeft. Als de motor belast wordt bij een bepaalde stand van het gaspedaal en bv 2500 toeren draait, dan kan bij dezelfde stand van het gaspedaal onbelast (dus na het ontkoppelen) de motor boven de 3500 toeren komen. Als dit het geval is, dan misschien de gaskabel een beetje smering geven en zorgen dat alles vrij kan bewegen.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat lijkt mij ook, zelf gas geven is er niet bij, alles in dit ding is mechanisch. Smoorklephuis reinigen, gaskabel controleren eventueel smeren , en de kokosmat eruit gooien en dan nog maar eens proberen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.